Котките по природа са гальовни, но някои породи са просто

...
Котките по природа са гальовни, но някои породи са просто
Коментари Харесай

Най-гальовните породи котки

Котките по природа са гальовни, само че някои породи са просто ненадминати в желанието си да са все до стопанина си, да се гушкат и да бъдат галени. Ако търсите гальовна котка, която успокоително да мърка и да търси непрекъснато вашата компания, ето кои породи са най-подходящи за вас.

На първо място е Сибирска котка, приета от фелинолозите по света за най-гальовната. Тя се привързва извънредно мощно към стопанина си и се усеща извънредно, в случай че той отсъства даже за час. Когато е с него, тя е най-щастливата котка на света - непрекъснато мърка и желае да се гушка в него.

 Котка Сфинкс

След нея се подрежда котка Сфинкс, която е една от най-лоялните породи във връзка с хората, а поради неналичието на четина тя непрекъснато желае да се гушка в стопанина си. Котка Сфинкс има потребност от непрекъснато внимание и не може въобще да търпи да остава без стопанина си.

 Мейн Куун

Мейн Кун, макар огромните си размери, също е от най-гальовните породи котки. Това е отзивчиво творение, което постоянно е готово да скочи в скута на стопанина си и да прекара там целия ден. В останалото време, когато стопанинът й не е в въодушевление за глезене, Мейн Кун е дейна и игрива.

Котка Манкс, която е известна с неналичието си на опашка, е цялостна с обич към стопанина си. Манкс ще се пробва да бъде със стопанина си във всяка една секунда. Точно като нея е и Бирманската котка, която се усеща спокойна и щастлива, когато е в прегръдките на притежателя си.

 Рагдол

Регдол е порода, която мощно се привързва към фамилията, с което живее - тя е толкоз гальовна, че е съвършена както за уединен човек, по този начин и за фамилии с дребни деца. За Регдол най-голямото благополучие е да бъде галена или да спи, уютно свита на кълбенце в стопанина си.

 Сиамска котка

Въпреки че Сиамските котки се считат за зли, това са създания, за които стопанинът е най-важното създание в целия свят. Сиамката е гальовна и желае непрекъснато да е в компанията на стопанина си. Тя се усеща зле, в случай че даже за малко не ѝ се обръща внимание, и тогава в действителност може да стане отмъстителна.

 Руска синя котка

Руска Синя котка е любим, който дълго време ще мисли към кого от фамилията да се привърже най-вече. Когато това се случи, няма мощ, която да накара Руска Синя котка да е надалеч от обичания си човек. Тя ще желае освен денем да е с определения от нея човек, само че и да спи до главата му.

 Персийска котка

Персийската котка е доста спокойна и обича да бъде галена. Тя не е доста игрива, само че непрекъснато ще желае да е със стопанина си и ще го следва на всяка крачка из жилището.

 Абисинска котка

Абисинската котка е доста интелигентна и макар че е извънредно дейна, доста обича да бъде гушкана.

 Екзотична котка

Екзотична котка, която е основана през 60-те години на предишния век в Съединени американски щати, е любим, който в никакъв случай няма да желае да се махне от скута ви. Това е нежна и гальовна котка, която желае непрекъснато да е покрай стопанина си, тъй като другояче се усеща несигурна и даже се плаши от самотата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР