Котката ви наистина ви игнорира Котката ви разпознава гласа ви,

...
Котката ви наистина ви игнорира Котката ви разпознава гласа ви,
Коментари Харесай

10 очевидни неща, потвърдени от науката

Котката ви в действителност ви пренебрегва

Котката ви разпознава гласа ви, само че все пак ви пренебрегва. Скорошни изследвания на учени от Токийския университет демонстрират, че въпреки котката да разпознава гласа ви, тя съзнателно не се вслушва в него. Причината? Еволюция. За разлика от кучетата, които са опитомени от хората, котките сами са подхванали това и не се вслушват в команди.

Учениците, които пишат домашното си, получават по-добри оценки

Икономистът Ник Руп разделя класа си на две групи – в първата от учениците се изисквало да пишат домашното си, а в другата група не. Резултатите (не) били шокиращи. Децата, които постоянно пишели домашното си показвали доста по-големи познания от останалите си съученици. По този метод Руп удостоверява, че „ домашното играе изключителна значима роля в образованието “.

Носенето на високи обувки боли

Според някои учени част от желанието ни да носим обувки на висок ток се крие в това, че подсъзнателно се съревноваваме измежду дамите, с цел да открием подобаващ сътрудник. Това не е научно доказано, само че е несъмнено, че високите обувки не са по никакъв начин потребни за нас. Проучване от Institute for Aging Research открива, че 64% от възрастните дами, които съвсем всекидневно са носили високи обувки, страдат от здравословни проблеми, породени точно от обувките.

Прасетата обичат калта

Прасетата имат малко потни жлези, което затруднява контрола на телесната им температура. В продължение на доста години учените имат вяра, че калта оказва помощ на животните да поддържат телесната си температура по-ниска. И въпреки това да е правилно до известна степен, истината е, че прасетата в действителност имат малко потни жлези, тъй като се търкалят в калта, а не противоположното. Днес доста учени имат вяра, че калта просто прави прасетата щастливи.

Зърнената закуска е по-вкусна с мляко

Учените от Pontificial Catholic University в Чили направили немислимото – добавили вода към зърнената си закуска. Те откриват, че „ междумолекулните взаимоотношения в матрицата на зърнената закуска могат да бъдат отслабени, което води до разтваряне на някои съставни елементи и понижаване на механичната целокупност “ . С други думи – водата прави зърнената закуска прекомерно мека. Оказва се, че млякото е особено, тъй като наличието на мазнини в него защищава от прекомерно вдишване на течности и резервира зърнената закуска хрупкава.

Оперативките са ужасни

Проучване от 2005 година на Group Dynamics потвърждава, че оперативките на работа всъщнсот въздействат зле върху хората. Анализирайки дневниците на 37 от университетските служащи, учените заключават, че оперативките ги стресират, скапват настроението им и ги демотивират.

Хората ще ядат повече плодове и зеленчуци, в случай че те са по-евтини

През 2013 излиза публикация оповестена в „ American Journal of Clinical Nutrition ”. В нея е разказан опит в датски супермаркети, при който на учасниците са дадени купони с 50% отстъпка за плодове и зеленчуци, начетеност по отношение на изгодите от тях, двете неща общо или нито едно от посочените. Изследователите откриват, че хората купуват и употребяват повече плодове и зеленчуци, когато имат купони с отстъпка за тях. При тези от участниците, които получили само начетеност, нямало никакъв резултат в потреблението.

Музикантите в действителност притеглят дамите повече

Дали в действителност мъжът наподобява по-привлекателен, в случай че е музикант? Френски проучвателен екип твърди, че е по този начин. Учените организират опит с присъединяване на един мъж, от който желаят да застане на улицата и да изиска телефонните номера на минаващите дами – всичко в името на науката несъмнено. В първия случай мъжът държи китара, във втория спортна чанта, а в третия не държи нищо в ръце. Оказва се, че дамите били по-привлечени от „ музиканта “ и били доста по-склонни да поддържат връзка с него.

Сервитьорките, които са „ привлекателни “ по всички стандарти, получават повече бакшиши

Това изследване е извършено под формата на анкета. Жени от разнообразни страни, работещи като сервитьорки сами попълнят своите данни и споделят какъв бакшиш получават. Вероятно и сами можете да предположите какви са резултатите – бакшишите им понижават колкото повече нараства възрастта им, а се усилват в случай че дамите са с руса коса и малко килограми.

Хората са щастливи, когато сътрудникът им е щедър… или когато вършат доста секс

Изследването е извършено измежду 1400 хетеросексуални двойки на възраст сред 18 и 46 години – всички от които имат деца. Оказва се правилно – хората обичат цветя, разтривки, безпричинни актове на грижа и внимание и това ги прави щастливи. Разбира се не толкоз, колкото постоянният секс. Макар щедростта да е доста потребна за връзките, половото наслаждение е най-важният знак за благополучен брак.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР