Бургаските деца от ДГ Звездица Зорница“ се включиха днес в

...
</TD
>Бургаските деца от ДГ Звездица Зорница“ се включиха днес в
Коментари Харесай

Бургаски деца се включиха в инициативите за отбелязване Деня на безопасността на движението по пътищата

Бургаските деца от ДГ " Звездица Зорница “ се включиха през днешния ден в начинания за отбелязване на Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата – 29 юни. Пред централния вход на детската градина в жк. " Зорница “ бяха техните посетители - кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-областният шеф Владимир Крумов и шефът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

Утре, 27.06., от 09.30 часа в детска градина " Златното ключе “ на ул. " Сливница “ контрольор Хитами и децата ще раздават превантивни флаери, отдадени на Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата.

Безопасността на придвижването по пътищата е отговорност на цялото общество. То може да влияе за понижаване на пътнотранспортния травматизъм, като развива защитна среда и жизнеутвърждаваща просвета за БДП.

Постепенно реализираме прогрес в битката с епидемията на пътя, само че следва още доста работа. През миналата 2023 година в страната са настъпили 6 989 ПТП с 525 починали и 9 091 ранени лица. Две трети от тях са в обитаеми места. От всички смъртни случаи 96 включват пешеходци.

Затова се ангажира вниманието на родителите и просветителната система за образуване на положителни поведенчески модели измежду децата и младежите, както и одобряване на БДП като полезност.

Призоваваме всеки жител като лидер, пасажер и пешеходец към етичност, почитание, приемливост и съблюдаване на разпоредбите за придвижване. Нека на пътя Животът постоянно да бъде с преимущество!

Община Бургас и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ ви пожелават безвредно пътешестване и спокоен летен сезон!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР