Котката от порода манчкин не могат да останат незабелязани. Те

...
Котката от порода манчкин не могат да останат незабелязани. Те
Коментари Харесай

Характер и поведение на котка манчкин

Котката от порода манчкин не могат да останат незабелязани. Те се открояват с късите си крачета и дребни пухкави лапички, предизвикващи трогване измежду феновете на мъркащи домашни любимци.

Нежната им симпатична осанка има своето продължение в тяхното държание. Късите им крачета им пречат да се катерят на високо, както вършат всички други представители на типа, а това отстрани заплахата от пакости и провали от счупени предмети или пък задигане на храна от масата.

Не бива да се гледа обаче на манчкин като на едва преносимо животно. Котачето от породата е също толкоз интензивно и преносимо като останалите представители на типа, само че единствено на долните равнища в дома.

Поради особеностите на анатомията си те са напълно подвластни от индивида. Чувстват се добре в апартамент и постоянно заемат обичаната поза на притежателите, сядайки на задните си крайници с опора на опашката и спуснати предни крачета по тялото. Всички котки манчкин обичат тази поза, изключително когато се пробват да изпросят котешко лакомство.

Тъй като животът им минава напълно на земята, те обичат да складират на всякакви скрити местенца свои съкровища, отмъкнати от стопаните. Това постанова по-внимателна грижа за скъпи и скъпи предмети.

По темперамент манчкин са отзивчиви и привързани членове на фамилията, доста са любопитни, отнасят се добре към непознати и се вписват идеално в фамилии с дребни деца, като обичат да играят с малчуганите.

Важна специфичност на държанието на манчкин е чистотата. Чудатият манчкин постоянно се грижи за своя тоалет, облизвайки козината си. Грижата за ноктите също е ежедневна при тази порода, по тази причина е належащо да има обезпечена драскалка, с цел да не пострадат мебелите поради грижата за главното оръжие. Не бива да се подценява този присъщ инстинкт, нищо, че тази котка не е ловджия заради особеностите си.

 Манчкин

Заради обстоятелството, че животът на дребното коте минава единствено на земята, е нужно да се обезпечат повече котешки играчки, с цел да може пухкавото мъниче да се забавлява в неявяване на стопаните. В домашна среда то на драго сърце се заседява в скута на своя собственик.

Дружелюбно, интензивно и радостно котенце е всеки представител на породата манчкин и неслучайно е доста издирван за домакински любим и като коте за апартамент.

Вижте също: Хранене на манчкин

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР