Котировките на петрола не реагираха на решението на ОПЕК и

...
Котировките на петрола не реагираха на решението на ОПЕК и
Коментари Харесай

Петролният пазар не реагира на удълженото от ОПЕК ограничение на добива

Котировките на петрола не реагираха на решението на ОПЕК и 10 колегата на картела, измежду които и Русия, да удължат съглашението за понижаване на производството си до края на 2018 година

В четвъртък вечерта по съвещание на страните, участващи в съглашението за понижаване на добива на нефт (ОПЕК+), взеха решение да продължат сделката си с девет месеца до края на 2018 година, заяви пред публицисти иракският министър на петрола Джабар ал Лаиби, представен от ТАСС.

Либия и Нигерия, които преди бяха освободени от задължението за понижаване на производството, също ще вземат участие в съглашението. Причината да бъдат изключени от съглашението бяха размириците в двете страни и свитото под естествените си нива произвеждане. Сега те би трябвало да свият добива си до ниво от 2017 година.

ОПЕК не резервира специфичните условия за Иран в съглашението за редуциране на добива на нефт.

Като резултат в петъчната търговия американският лек недопечен нефт с доставка през януари нарастна единствено с 9 цента до 57.49 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято стойност е референтна за европейските пазари, също с доставка през януари, остана без смяна на ниво 63.57 $ за барел.

Участниците в съглашението ОПЕК+ се схванаха за нова оценка на сделката през юни, в случай че котировките тръгнат прекомерно внезапно нагоре. Този компромис отразява позицията на Русия, съгласно анализаторите.

Евентуално мощно покачване на котировките на черното злато може да насърчи американските производители да усилят добива си и по този начин да се обезсмислят напъните на ОПЕК и на Русия, считат специалистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР