Костадин Варев ще се изправи пред Темида . Градоначалникът на

...
Костадин Варев ще се изправи пред Темида . Градоначалникът на
Коментари Харесай

Костадин Варев и Анета Кечева се изправят пред Темида

Костадин Варев ще се изправи пред Темида. Градоначалникът на Белово и Анета Кечева, в качеството й на шеф Общинска работа " Земеделие " - гр. Септември към този момент са привлечени като обвинени. 
Костадин Варев е упрекнат по три пункта - два за закононарушение по работа и един за умишлена занемареност. Спрямо Анета Кечева е за закононарушение по работа. Визираният интервал на осъществяване на закононарушенията е от април до декември 2014 година.  
Едно от закононарушенията е осъществено в съучастничество сред Варев и Кечева, която е нарушила служебните си отговорности при съставяне на състава на комисия от Правилника за използване на Закона за собствеността и прилагане на земеделските земи и е издала три броя заповеди, по отношение на осъществяване инспекция на място за определяне на метод на трайно прилагане на парцели. Същите са в землищата на гр. Белово и селата Мененкьово, Габровица, Сестримо и Момина Клисура в община Белово. Впоследствие двамата обвинени са съставили пет констативни протокола, в които са отразили погрешни способи на трайно прилагане на земи - вместо пасища и мери са ги вписали като изоставени или затревени ниви. Последвала е продажба на земи в големи размери на две компании - " Българско земеделско произвеждане " ООД - София и на " Навигатор-5 " ЕООД -гр.Вълчи дол. Сумите от продажби на земите в размер на 2 291 929 лв. са изразходвани за ремонт на 64 обекта в общината, като за 151 000 лв. не може да се откри къде са вложени. В тази връзка е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност на Костадин Варев, прибавят прокуратурата. 
В съда е импортиран и обвинителен акт против Костадин Варев по още едно дело за занемареност. Тя е проявена във връзка изваждане на тръби от напорен тръбопровод, положени преди 30 години в землището на Белово./ Пазарджишка Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР