Костадин Марков се отказа от заместник-председателския пост в СДС, след

...
Костадин Марков се отказа от заместник-председателския пост в СДС, след
Коментари Харесай

Костадин Марков: Всяка прегръдка на СДС с АТАКА ще е смъртоносна

Костадин Марков се отхвърли от заместник-председателския пост в Съюз на демократичните сили, откакто беше измежду четиримата определени за заместници на новия водач Румен Христов на последната Национална конференция на партията на 7 юли. За предаването „ 12+4 “ той изясни, че остава в Националния съвет на партията и ще даде 100 дни на новото управление преди да  се разгласи за вътрешна съпротива. Той изясни решението си:
„ Приех да се кандидатирам за заместник-председател в екип с Тони Койчев, който доста държеше да участвам. По морални аргументи е обикновено да подам оставка, в случай че конференцията беше извоювана от Господин на Румен Христов. Считам, че във разновидността, който се получи на конференцията, се продуциране все едни и същи физиономии и това не носи нищо на Съюз на демократичните сили. Аз съм от главните мотори за кандидатурата на Койчев и смятам, че е морално, откакто е спечелил господин Христов, да не участвам в този екип. Имам и политически опасения, за които нямам доказателства, че за Съюз на демократичните сили си се готви бъдеще, което считам, че не е положително на партията, и няма да вземам участие в екипа “.

„ За мен, трябваше да се даде опция на нов човек да опита да поведе Съюз на демократичните сили в някаква посока “, изясни Марков и назова „ немислимо “ обвързване на името на Койчев и това на Лукарски. Разговори за бъдещето на Съюз на демократичните сили са водени доста пъти добави той и изрично отхвърли партията да е изчерпана.

„ След като имаш в биогеографията си най-големите достижения в демократичната история на България, а точно че си водил тази страна към НАТО и към Европейския съюз, откакто имаш визията и хората да продължиш напред, не виждам за какво Съюз на демократичните сили да е изчерпана. Напротив! Искрено се надявам, че ще играе все по-сериозна роля в политическия живот на България “.

Реформаторски блок е бил „ обичайно съединена формула “ и е посочил положителни резултати в един цялостен цикъл от избори, сподели Койчев, съгласно който Република България е бил опустошен „ преждевременно “.

Съюз на демократичните сили до два-три месеца би трябвало да излезе с ясна визия и в какъв политически формат ще взе участие на изборите, както и да излезе съответната стратегия, уверен е политикът.

„ Много бързо Съюз на демократичните сили би трябвало да съобщи и ясно къде и да се нарежда в цялата политическа скица на страната. Аз се тормозя, че ще стоим една година, ще приказваме по какъв начин си стягаме партията а в действителност ще бъдем авариен състезател, който ще изчаква може би Валери Симеонов да се скара с „ Обединени патриоти “ и по-късно Съюз на демократичните сили да заеме неговото място в „ Обединени патриоти “ Това ми е най-големият боязън и безпокойство. Знам, че в този момент несъмнено звучи наивно и като доктрина на конспирацията. Всяка прегръдка на Съюз на демократичните сили с АТАКА ще е смъртоносна за всичко това, за което сме се борили през годините. Тя отхвърля всичко това, което е постигнал Съюз на демократичните сили. Това е и политическият претекст да не оставам в това управление, тъй като имам доста съществено подозрение, че вървим в тази посока “.

Отношението ни към ГЕРБ сега може да бъде единствено опозиционно, тъй като имаме застой на промените, отвод от реформи…

Съюз на демократичните сили и ДСБ имат сходни позиции, само че Койчев не приема позиционирането на останалите партии в  Демократична България като „ Зелените “ и поръчките на Христо Иванов.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР