Костадин Костадинов откри пресконференцията на Възраждане, на която представи листата

...
Костадин Костадинов откри пресконференцията на Възраждане, на която представи листата
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Властта е в ръцете на българския народ, само от нас зависи да спасим България

Костадин Костадинов откри конференцията на „ Възраждане ", на която показа листата на " Възраждане " с претенденти за евродепутати:

„ На 9 юни отиваме да гласуваме за екзистенциалното ни право на живот, да гласуваме за това България и българският народ да продължат да съществуват. "

Той акцентира, че от години се води непозната политика у нас, с цел да откажат българите да си дават правото на глас и да може на избори да вървят единствено тези с купения и корпоративния избор.

„ Властта е в ръцете на българския народ, единствено от нас зависи да спасим България. Държавата ни се ръководи с телефонни позвънявания, нямаме лична самостоятелност.

Вчера видяхме по какъв начин се уволнява министър, единствено тъй като не им е клекнал, отново най-вероятно с телефонно позвъняване. Преди два дни пък в профила на Външно министерство в една от обществените мрежи през нощта се появи позиция на българското министерство, написана на британски език. Толкова бързо е трябвало да я пуснат, че просто не са я превели от посолството, откъдето са им я пратили. Всичко това демонстрира, че обстановката в нашата страна е доста зле. Така повече не може да продължава. Защото, в случай че по този начин продължи, България ще изчезне от карта на света. ", сподели Костадин Костадинов.

Той акцентира, че положителната вест е, че по-късно повече от 7 седмици има избори.

„ Малко повече от месец ни дели да можем да върнем България в вярното русло на историята. Там, където се движат самостоятелните страни. Там, където се движат народите, които имат самоуважение и карат другите да ги почитат. А не където сме сега - при колониите и васалните територии. Ето за какво идващите 7 седмици всички ние от „ Възраждане " ще поставим старания да убедим българския народ, че има две други възможности - гласувате за „ Възраждане " и избирате мира, просперитета и благополучието на България, а който гласоподава за останалите - избира войната. ", сподели още Костадинов.

Той показа всеки един от 17-те претенденти за евродепутати с къси биографии. В продължение на месец всички структури на политическата организация в страната предлагаха свои номинации за претенденти за Европарламента.

Кратко показване на претендентите на " Възраждане ":

Водач на листата е Станислав Стоянов. Той е роден във Варна. Завършва висшето си обучение във Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ", компетентност Приложна филология с френски и испански език. Има магистърска степен по Европейска интеграция към същия университет, както и по Европейски обществен мениджмънт от университета на град Лиеж, Белгия. Станислав Стоянов е бил част от екипа, подготвящ българската версия на настоящото европейско законодателство в предприсъединителния развой на България към Европейския съююз. Той е определен за депутат в 48 и 49 Народно заседание от област Велико Търново и е част от Комисията по външна политика и въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта. Стоянов е и един от главните фактори във " Възраждане ", които построяват и поддържат интернационалната политика на българската политическа организация, трансформирала се през последната година в желан сътрудник на партии, с които следват общи политически цели в цяла Европа. Изграждането и поддържането на тези партньорства е съществена заслуга на Станислав Стоянов.

На второ място е радиоводещият Петър Волгин. Името му се свързва с справедлива публицистика. Той е притежател на голям брой награди, измежду които са номер 1 на стратегия " Хоризонт ", премията " Сирак Скитник " за най-хубав публицист, на Съюз на българските журналисти - „ Златно перо " за радиожурналистика, премията " Шофар " на Организацията на евреите в България " Шалом " и други.

Рада Лайкова е ръководител на структурата на " Възраждане " в Берлин. През последната една година тя способства доста за възстановяване на партньорските връзки на " Възраждане " и създаване на нови такива на интернационалната политическа сцена. Рада Лайкова е старши консултант по европейски въпроси в Германския парламент. Магистър по европейски науки с акцент върху европейското право и стопанска система (Кардифски университет, Хумболт университет - Берлин). Има опит в институции на високо равнище по немски и европейски политически въпроси, връзка и отлични аналитични и организационни умения, потвърдено водачество във висшата немска администрация, опит и знания в политически и парламентарни процеси, както и в консултирането на разнообразни целеви групи.

Димчо Димчев. Той е депутат от парламентарната група на „ Възраждане ". Един от българските емигранти, които се завърнаха в България, с цел да работят за страната ни. Откакто е във „ Възраждане " Димчо Димчев интензивно работи с българските общности зад граница.

Георги Джендов е ръководител на групата на „ Възраждане " в Общински съвет Добрич. Той е с висше иженерно обучение от Технически университет - гр. Варна. Също е живял в чужбина, където е заемал управителни позиции.

Веселин Киров придобива образованието си по право и политически науки в България и Франция. Специализира Европейско комерсиално право в влиятелния факултет Жан Моне в Париж. Политически анализатор и съветник с интернационален опит в телекомуникациите и авиацията. Владее британски, френски, съветски и немски. Притежава дълбоки знания по европейска политика и право, с акцент върху отбраната на националните ползи. Веселин е зает с подобряването на демократичните стандарти и отбраната на правата на българските жители в Европейски Съюз.

Александър Алексиев е ръководител на Младежката организация на „ Възраждане ". Той е на 21 година, студент по право в Софийски университет, работи като помощник в адвокатска адвокатска фирма.

Д-р Калин Калинов - лекар по химия на високомолекулните съединения. Получава национална премия за научните си разработки. Има голям брой изявления на британски език в научни списания. Участник е в три интернационалните научни конференции. Завършил в УХТ Пловдив, където се дипломира като бакалавър по „ Технология на етеричните масла, парфюмерията и козметиката " и магистър по „ Анализ и надзор на храните ". В момента следва втора магистратура „ Вероятности, актюерство и статистика ", изучвайки статистически детайли на образованието на машини (изкуствен интелект) и разбори на огромни бази от данни - във ФМИ на СУ „ Климент Охридски ". Член е на „ Възраждане " от 2017 година, когато е определен за зам.-председател на казанлъшката организация на партията. На локалните избори през 2024 година става общински консултант в Общински съвет - Казанлък и е член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по екология, горско и селско стопанство.

Мариян Иванов е бакалавър по публицистика от Шуменски университет " Епископ Константин Преславски ". Още от 19-годишен стартира да работи като публицист - първо в Радио Шумен, а по-късно в БНР-Бургас. Работил е като сътрудник и в няколко национални медии. Има 5 национални и интернационалните награди по публицистика, а преди да се причисли към " Възраждане " е основен редактор на радиото в Бургас. Активно е работил по тематики, свързани с корупция и олигархични ползи на локално равнище, което придвижва и в Общинския съвет на Бургас, където е определен като един от четиримата общински съветници на " Възраждане ".

Касим Садък е приключил Юридическия факултет на Русенски университет „ Ангел Кънчев ", където пази магистратура със компетентност право. Специализирал е като законодателен помощник по студентска стратегия за законодателни изследвания в Народното събрание. Работил е като помощник-нотариус в град Кубрат. От края на 2019 година работи като юрист на свободна процедура, като е член на Адвокатска гилдия Русе. Заклет преводач е от турски и британски език. Заместник-председател е на структурата на „ Възраждане " в гр. Кубрат.

Доц. доктор Румяна Иванова - лекар е по ветеринарна медицина. Работила е като постоянен помощник в катедра „ Физиология и зоология " към факултета по Тропично и субтропично земеделие. През 2013 година става доцент. От 2002 година е учител в катедра „ Животновъдни науки " към Агрономически факултет. Преподава на студенти от бакалавърски и магистърски курс в Аграрен университет. Изнасяла е лекции в университети в Гърция, Румъния, Ирландия, Португалия, Турция и Германия. Провела е специализации в Гърция, Германия и Румъния. Участвала е в 14 интернационалните научни плана и в 10 национални, като на 3 от тях е била началник. Автор е на научни публикации, като огромна част от тях са докладвани на интернационалните конференции. Автор и съавтор е на три учебника и четири образователни пособия. Владее документално и говоримо британски, гръцки и съветски език.

Захари Дончев е с висше обучение - компетентност Икономика на търговията. Досегашният му близо 18-годишен трудов стаж е бил съвсем напълно ориентиран в региона на интернационалните търговски взаимоотношения с компании от Европа, Азия, Южна Америка. Благодарение на служебните си задължения е посетил над 30 страни в тези континенти и е построил партньорски взаимоотношения с разнообразни компании.

Мира Миркова е родена в гр. Кюстендил. Завършва приблизително и висше обучение в Испания. По специалност е криминолог, специалист по интегрална сигурност, частно следствие и престъпна логика на психиката. Владее съвършено четири езика. Има необятен взор върху европейската политическа реалност, патриот, който ще работи за почтено участие на България в Европейски Съюз.

Сергей Махаев - Висшето му обучение е по Дентална медицина и има специализация по Орална хирургия. Професионалният му път минава през отделениетоо по лицево-челюстна хирургия и незабавно поделение на една от огромните лечебни заведения в София. Той е създател и шеф на дентална клиника. Говорими езици - френски, британски и съветски език.

Борил Каменов е роден в град Монтана. Юрист по обучение. Владее три езика - съветски, немски и сръбски.

Филип Кънев приключва бакалавър Международни търговско-икономически връзки, и магистратура - Външна търговия и европейски връзки в Лион, Франция. Основава и ръководи туроператорска компания към този момент 20 година, като среща чужденците с българското културно-историческо завещание. Фирмата му е снабдител на услуги за България и Румъния за най-голямото съдружие на самостоятелни туристически организации във Франция с над 1200 наземни офиса.

Тамаш Секереш е маджарин. Той е на 36 години. Роден е в Унгария, където е приключил Сегедския университет с бакалаварска степен славянска лингвистика и културология, по-късно магистратура Международни връзки. По специалност е славист-българолог. От 2013 година живее и работи в България, през 2016 година е приел православието. От 2018 година е член на „ Възраждане ". Работи интензивно по развиването на интернационалните връзки на политическата организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР