Костадин Костадинов Извънпарламентарната партия Възраждане разкритикува в сряда предложението в

...
Костадин Костадинов Извънпарламентарната партия Възраждане разкритикува в сряда предложението в
Коментари Харесай

Смъкването на партийната субсидия на 1 лв. било отмъщение на ГЕРБ


Костадин Костадинов

Извънпарламентарната партия " Възраждане " разкритикува в сряда предлагането в закона за бюджета за 2018 година за понижаване на дотацията на партиите отвън Народното събрание от 11 лева на 1 лева за глас.

Миналата седмица по предложение на " Воля " бюджетната комисия реши дотацията за извънпарламентарни партии, получили над 1% от гласовете на избори, да бъде понижена от 11 на 1 лева за глас. Утре законът следва да бъде гледан на второ четене в пленарна зала.

Единствената извънпарламентарна партия, която има право на държавна дотация сега, е " Възраждане ".

" За нас това решение, което се взе, е безусловно предумишлено и няма правно съображение ", разяснява водачът на партията Костадин Костадинов.

Той свързва станалото със сигнал от " Възраждане ", импортиран по думите му неотдавна в прокуратурата, във връзка изявление на премиера, че в Народното събрание имало хора, които се занимават с наркотрафик и с пазаруване на гласове от пандизчии.

Само шест дни по-късно пристигна и това решение на парламентарната комисия, сподели Костадинов, съгласно който вносителят официално е партия " Воля ", само че планът за решение идвал от ръководещите.
Костадинов съобщи, че за тях това не е изненада, тъй като са очаквали и не престават да чакат най-различни удари, тъй като с присъединяване си на изборите съумели да разбъркат политическия пъзел в страната, въпреки да не са влезнали в Народното събрание към този момент.

" Опитът да ни ударят по този метод не ни тормози, тъй като по този начин или другояче не употребяваме дотацията, а я даряваме ", сподели Костадинов, като добави, че първият транш е бил в интерес на фонда за асистирана репродукция.

Предстои да забележим на следващия ден какво ще решат българските законодатели, само че, в случай че остане това, което сега е минало на първо четене, на процедура ще се окаже, че имаме може би за първи път в страната настоящ специфичен закон, който назоваваме закон " антиВъзраждане ", счита Костадинов.

От " Възраждане " биха подкрепили решение, което свежда размера на партийните дотации за всички партии до 1 лев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР