Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че въпреки критиките от страна

...
Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че въпреки критиките от страна
Коментари Харесай

Харадинай: Митата върху внасяните от Сърбия стоки може още да се увеличат

Косовският министър председател Рамуш Харадинай съобщи, че макар рецензиите от страна на Европейски Съюз държавното управление му няма да анулира решението си за увеличение на митата върху внасяните в Косово артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина, съобщи организация МИА.

Харадинай още веднъж съобщи пред публицисти, че решението на Прищина е в отговор на отношението на Белград към косовската държавност.

" Не взехме това решение нито с огромно предпочитание, нито с надменност, нито имаме пропагандни планове. Имаме компликации със Сърбия, с която сме в разговор, която е претендент за Европейски Съюз и отваря преговорни глави. Тя намерено заплашва нашата страна ", сподели Харадинай, представен от Българска телеграфна агенция.

По негова оценка това отношение на Белград е незаконно и би трябвало да бъде прекъснато, като за тази цел той не изключи и още по-голямо нарастване на митата върху внасяните от Сърбия артикули.

" Когато към това прибавим и деструктивността в интернационален проект на сръбския външен министър и други техни дейности, бяхме принудени да вземем такова решение. Това обаче не са оптималните дейности от наша страна, а е единствено първична мярка, която може да се разшири, може да предприемем и други ограничения и тези не са краткотрайни. Докато сърбите не трансформират отношението си, ние няма да променим нашите позиции ", съобщи Харадинай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР