Косовският премиер Албин Курти заяви днес, че очаква международните фактори

...
Косовският премиер Албин Курти заяви днес, че очаква международните фактори
Коментари Харесай

Курти: Редно е международните фактори да осъдят Сърбия за неизпълнението на Охридското споразумение

Косовският министър председател Албин Курти съобщи през днешния ден, че чака интернационалните фактори да осъдят държанието на Сърбия за неприлагане на Охридското съглашение, заяви Бета.

В послание пред публицисти Курти сподели, че използването на съглашението, контрактувано на 18 март в Охрид, би трябвало да стартира неотложно, като " няма краен период, когато би трябвало да стартира осъществяването ".

„ Очаквам интернационалните фактори да осъдят държанието на Сърбия, която споделя на срещите, че няма да подпише съглашение, а сред срещите споделя, че няма да извърши нищо. Другата страна не може да приказва по този начин против участието на Косово в интернационалните организации. Това, че в никакъв случай няма да признае Косово. Защото това е главното съглашение - де факто признание. “ - уточни Курти.

Косовският министър председател добави, че той е единственият, който прави оферти и предложения на срещите в Брюксел.

„ Правя оферти и предложения, които се отхвърлят и най-после се разбираме, само че те не подписват. Ние ще бъдем в непрекъснат контакт с европейските медиатори, ние сме в непрекъсната връзка с нашите американски сътрудници и би трябвало да използваме тази дефиниция за самоуправление на сръбската общественост за решение на проблемите, които останаха нерешени. За нас това е дефиниция, която доста правилно и тъкмо принадлежи към рамковата спогодба за отбрана на националните малцинства съгласно Съвета на Европа. “ - означи Курти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР