Косовският олимпийски комитет поиска от Международния (МОК) да започне дисциплинарна

...
Косовският олимпийски комитет поиска от Международния (МОК) да започне дисциплинарна
Коментари Харесай

Косово иска наказание за Новак Джокович заради сърцето на Сърбия

Косовският олимпийски комитет изиска от Международния (МОК) да стартира дисциплинарна процедура против Нова Джокович, обвинявайки сръбският тенисист, че е засилил политическото напрежение в страната, заяви Ройтерс.

Преди два дни 22-кратният първенец от Големия шлем написа " Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието " на обектива на камера след първия си мач на " Ролан Гарос ". След това съобщи пред медиите, че е бил длъжен " да направи нещо и това е най-малкото ", защото там е роден неговият татко, а Косово е свято място за сънародниците му.

Това провокира огромна дискусия и апели даже за дисквалификация на аса, до момента в който в северната част на страната има огромно напрежение със сърби, гневно протестиращи срещу избора на етнически албански кметове. Наложи се интервенция на НАТО.

Федерацията по тенис на Косово съобщи, че мненията на Джокович са " почтени за жалост ", защото той " подклажда напрежението сред двете страни ".

Без да загатват Джокович по име, уредниците на Откритото състезание на Франция показаха в изказване, че не са били нарушени правила, отбелязвайки, че от време на време мнения за интернационалните събития " навлизат в областта на шампионата, което е разбираемо “. Това бе косвен отговор на апелите за глоба - такава няма да има.

Френската министърка на спорта Амели Удеа-Кастера разяснява през днешния ден, че политическото обръщение на Джокович за Косово „ не е уместно “ и го предизвести да не прави такива изказвания още веднъж, съобщи " Асошиейтед прес ".

Амели Удеа-Кастера сподели пред телевизия " Франс 2 ", че директорката на " Ролан Гарос " Амели Моресмо е разговаряла с Джокович и неговия екип, с цел да упорства за съблюдаване на правилото на " неутралитета " на корта.

„ Когато става въпрос за отбрана на човешките права и сливане на хората към универсалните полезности, спортистът напълно свободно може да го направи ", сподели Амели Удеа-Кастера, само че добави, че посланието на Джокович е „ войнствено, доста политическо “ и „ не би трябвало да се повтаря “.

По-късно през днешния ден Новак Джокович ще играе във втория кръг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР