Косово поиска от Кипър да екстрадира израелец, заподозрян за организатор

...
Косово поиска от Кипър да екстрадира израелец, заподозрян за организатор
Коментари Харесай

Моше търгува с органи в Косово, но сега лошо му се пише

Косово изиска от Кипър да екстрадира израелец, обвинен за уредник на интернационална незаконна група за трафик на човешки органи. Заподозряният, посочен от локалната преса като Моше Харел, е упрекнат в образуване на повече от 30 незаконни „ донорства “ и бъбречни трансплантации в клиника, покрай столицата на Косово - Прищина, показват от прокуратурата.
Полицията заяви за ареста му в Кипър предходната седмица. Харел е бил търсен от управляващите в продължение на съвсем 10 години. Той набирал жертвите си от бедните региони в Източна Европа и Централна Азия, като им обещавал по 15 000 евро за техните органи.

Реципиентите, най-вече израелци, плащали до 100 000 евро за трансплантацията.

Мрежата за трафик на органи беше разкрита през 2008 година, откакто турчин припадна на летището в Прищина, след премахване на бъбреците му.

Полицията нахлу в клиниката „ Медикус “, която беше затворена след абсурда.

През 2013 година Ръководен от Европейски Съюз съд в Косово осъди петима косовски лекари до осем години затвор за търговия с човешки органи в страната.

Донорите, чиито органи бяха нелегално отстранявани, са оставяни без подобаваща здравна грижа и третирани " като отпадък ", обявиха прокурорите по време на процеса.

Но Върховният съд на Косово анулира присъдата през 2016 година и провокира нов развой, който продължава.

Обвинението показва Харел като началник на мрежата за трафик, до момента в който турският доктор Юсуф Сьонмез Ерчин, именуван от косовските медии като " Турския Франкенщайн ", и който към момента се укрива, е обвинен в осъществяване на трансплантации в клиниката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР