Космонавтите Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков превключиха антените на комуникационната

...
Космонавтите Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков превключиха антените на комуникационната
Коментари Харесай

Космонавтите на МКС превключиха комуникационната система към друг модул

Космонавтите Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков превключиха антените на информационната система в скафандрите „ Транзит-B “ от модула „ Пирс “ на модула „ Поиск “, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
„ Космонавтите са завършили работата по „ Транзит-В “, се споделя в известие на страницата на Роскосмос в обществената мрежа ВКонтакте.
Тези работи бяха осъществени на многофункционалния лабораторен модул " Наука ". Преди това работата по съветския сегмент на Международната галактическа станция /МКС/се извършваше от докинг отделението на „ Пирс “ (CO1), само че през 2021 година модулът „ Пирс “ ще бъде наводнен преди изстрелването на многофункционалния лабораторен модул Nauka (MLM).
Космонавтите Рижиков и Куд-Сверчков в сряда вършат излизане в открития космос. Те правят извънкорабни действия (EVA) в скафандрите „ Орлан - МКС “, единият с червени линии (Рижиков), другият със сини линии (Куд-Сверчков). Предишното излизане в открития космос се състоя на 29 май предходната година.
Изграждането на модул " Наука " стартира през 1995г. Първоначално беше планувано за „ Заря “ (първият модул на станцията, продължава своя полет като част от него), само че изстрелването неведнъж се отлагаше. През 2013 година „ Наука “ е изпратена в центъра „ Хруничев “. Както беше конкретизирано, това решение беше взето заради откритите железни стърготини в горивната му система. По-късно казусът беше отхвърлен.
MLM може да създава О2 за шест души, да регенерира вода от урината. С „ Наука “ съветските космонавти би трябвало да получат втора тоалетна (първата е в модула " Звезда " ), кабина за третия член на екипажа и европейския манипулатор ERA, което ще им разреши да извършват редица работи, без да излизат в космоса. Стартирането на модула е планувано за април 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР