Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и

...
Космонавтиката се превърна в символ на прогреса на човечеството и
Коментари Харесай

Румен Радев удостои първия български космонавт Георги Иванов с почетен знак

Космонавтиката се трансформира в знак на напредъка на човечеството и на безконечния блян към съвършенство и независимост. Това е декларирал президентът Румен Радев в словото си по време на церемонията по връчване на почетния знак на Президента на републиката на първия български космонавт Георги Иванов, заяви прессекретариатът на президента.
 
" 10 април 1979 година е исторически ден, който бележи значим триумф в развиването на българската авиация. С горделивост мога да заявя, че полетът, осъществен на този ден преди 40 години с присъединяване на първия български космонавт Георги Иванов, има значителен принос към развиването на космонавтиката и галактическата просвета ", е споделил Румен Радев, представен в прессъобщение до медиите. От прессекретариата припомнят, че събитието е част от честванията за 40-годишнината от полета на Георги Иванов, с който България стана шестата страна в света със собствен космонавт.
 
Държавният глава е припомнил в словото си, че макар зародилата спешна обстановка и рисковото психическо и физическо натоварване, на което са били подложени, екипажът Николай Рукавишников Ц Георги Иванов, са съумели да се оправят с чест и независимо да се завърнат наред от орбита.
 Президентство БГНЕС
За проявения подвиг и принос в развиването на галактическата просвета президентът удостои Георги Иванов с почетния знак на Президента на Република България. От своя страна българският космонавт подари на Румен Радев макет на галактическия транспортен съд " Союз-33 ".-->
 
В прессъобщението се показва още, че по време на диалога президентът е показал, че през годините космонавтиката се е трансформирала в знак на напредъка на човечеството и на безконечния блян към съвършенство и независимост. Като мотив за горделивост и национално самочувствие президентът Радев е изтъкнал и достиженията на актуалната българска галактическа просвета в отдалечените проучвания на Земята, галактическите храни, галактическата медицина и контрола на радиационната конюнктура към галактическите апарати.
 
От прессекретариата на президента прецизират, че на срещата са участвали вторият български космонавт Александър Александров, неговият дубльор Красимир Стоянов, учени от Института за галактически проучвания и технологии. Сред гостите бяха и петима сътрудници на българския космонавт от интернационалната стратегия " Интеркосмос " - Павел Виноградов (Русия), Владимир Ремек (Чехия), Мирослав Хермашевски (Полша), Берталан Фаркаш (Унгария), Иван Бела (Словакия), както и Татяна Егорова - брачна половинка на космонавта Борис Егоров.
 Президентство БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР