Космическият център Кенеди ще бъде затворен за обществеността, но зрителите

...
Космическият център Кенеди ще бъде затворен за обществеността, но зрителите
Коментари Харесай

Нов опит за изстрелване на ракета на НАСА към Луната frognews.bg

Космическият център " Кенеди " ще бъде затворен за обществеността, само че феновете на локалните плажове ще могат да видят по какъв начин най-мощното транспортно средство, което НАСА в миналото е изстрелвала, се издига в небето.

 

В понеделник, когато първият опит за изстрелване трябваше да бъде преустановен в последния миг заради механически проблеми, локалните управляващи в окръг Бревард чакаха сред 100 000 и 200 000 гости. Дон Уокър, шеф по връзките на окръга, споделя, че въпреки броят на посетителите в понеделник към момента да не е дефинитивно конкретизиран, те чакат " двойно повече гости в събота ".

 

" Артемида 1 " е тестов полет без астронавти на борда. Капсулата " Орион ", откакто се отдели от ракетата SLS, ще прекара към шест седмици в космоса и в един миг ще измине близо 64 000 км около Луната - по-далеч, в сравнение с някое транспортно средство, предопределено за хора, е прекосявало в миналото. След това точно „ Orion ” ще води бъдещите астронавти назад на Луната - в това число първата жена и първия цветнокож, който ще върви по повърхността ѝ - най-рано през 2025 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР