Космическият телескоп Джеймс Уеб на НАСА създаде най-дълбокото и рязко

...
Космическият телескоп Джеймс Уеб на НАСА създаде най-дълбокото и рязко
Коментари Харесай

НАСА показа най-качествената снимка правена на Космоса досега

Космическият телескоп " Джеймс Уеб " на НАСА сътвори най-дълбокото и внезапно инфрачервено изображение на далечната галактика до момента. Известно като Първото надълбоко поле на Уеб, това изображение на космически клъстер SMACS 0723 прелива от елементи.

Хиляди галактики – в това число най-слабите обекти, следени в миналото в инфрачервения набор – се появиха в полезрението на Уеб за първи път. Този откъслек от голямата галактика покрива парче небе с размер почти колкото песъчинка, държана на една ръка разстояние от някой на земята.

Това надълбоко поле, снимано от близката инфрачервена камера на Webb (NIRCam), е композит, изработен от изображения с разнообразни дължини на вълната, общо 12,5 часа – постигайки дълбочини при инфрачервени дължини на вълните оттатък най-дълбоките полета на галактическия телескоп Хъбъл, което лиши седмици.

Изображението демонстрира галактическия куп SMACS 0723, както се е появил преди 4,6 милиарда години. Комбинираната маса на този космически куп работи като гравитационна леща, увеличавайки доста по-далечни галактики зад него. Изследователите скоро ще стартират да научават повече за масите, възрастта, историята и състава на галактиките, до момента в който Уеб търси най-ранните галактики във Вселената. Това изображение е измежду първите пълноцветни изображения на телескопа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР