Космическият апарат Лунар рикънисънс орбитър на НАСА засне нов кратер

...
Космическият апарат Лунар рикънисънс орбитър на НАСА засне нов кратер
Коментари Харесай

Строшеният руски апарат оставил 10 м яма на Луната

Космическият уред " Лунар рикънисънс орбитър " на НАСА снима нов кратер на повърхността на Луната, който може да се е образувал след разбиването на съветската автоматизирана станция " Луна-25 ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Екипът на задачата е работил по данни на " Роскосмос " за възможното място на рухване. Снимките са направени на 24 август и са съпоставени с предходни фрагменти от региона. Така е оголен новият кратер.

Кратерът е необятен към 10 м и е на към 400 км от плануваното място за кацане на " Луна-25 ". 

Ракетата-носител " Союз-2.1б " с " Луна-25 " беше изстреляна от космодрума Восточний на 11 август. На 12 и 14 август галактическият транспортен съд направи две корекции на траекторията. На 16 август галактическият уред навлезе в окололунната орбита. На 19 август на апарата беше дадена команда да застане на орбита за втурване, само че в ранния следобяд връзката с него прекъсна. Според предварителните калкулации " Луна-25 " се е разрушил в повърхността на Луната.

По-късно генералният шеф на " Роскосмос " Юрий Борисов разгласи, че е основана изключителната комисия. Основната причина за злополуката на " Луна-25 " съгласно него е неправилната работа на задвижващата система - по време на корекцията на орбитата тя е работила 127 секунди вместо плануваните 84, посочи ТАСС.

Както и Клуб Z писа, по-късно Индия стана първата страна, кацнала на Южния полюс на естествения ни спътник и една от дребното, пратили сполучливо собствен луноход. Това се случи, откакто Русия отказала да им спомага научно.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР