Космическата компания Space Pioneer обяви първия полет на ракетата Tianlong-3

...
Космическата компания Space Pioneer обяви първия полет на ракетата Tianlong-3
Коментари Харесай

Китайска компания подготвя аналог на Falcon 9

Космическата компания Space Pioneer разгласи първия полет на ракетата Tianlong-3 за месец май 2024 година Лиу Синлун, основен конструктор на ракетата, която е проектирана да извежда до 17 тона в ниска околоземна орбита и до 14 тона в слънчевосинхронна орбита, заяви това пред Shanghai Observer. Да напомним, че ракетата Falcon 9 на SpaceX в трансформация Full Thrust може да изведе 22,8 тона в ниска околоземна орбита.

Space Pioneer е една от новосъздадените китайски частни галактически компании в процъфтяващата галактическа промишленост. Тя създава и изстрелва междинни и (потенциално) тежки ракети. Вторият модел на захранваната с керосин и течен О2 ракета Tianlong може да изведе 2000 кг в ниска околоземна орбита благодарение на три мотора YF-102 от отворен вид, създадени от държавната корпорация CASC. Тя за първи път доближи орбита през април тази година, като по този метод Space Pioneer стана първата частна компания в Китай изстреляла ракета с течно гориво.

Tianlong-3 ще бъде с малко по-голям диаметър – 3,8 м против 3,35 м – и с височина 71 м. Полетното ѝ тегло е 590 тона, а моторите ѝ създават 770 тона двигателна сила.

Първото изстрелване ще бъде еднократно, само че в бъдеще Tianlong 3, сходно на Falcon 9, ще бъде за многократна приложимост. Първата степен ще бъде оборудвана с моторите Tianho-12 с променлива двигателна сила, всеки от които обезпечава 110 тона двигателна сила. Според замисъла на конструкторите първата степен би трябвало да може да издържи 10 полета.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР