Корупцията остава сериозен проблем, бих казала, че най-добрата защита срещу

...
Корупцията остава сериозен проблем, бих казала, че най-добрата защита срещу
Коментари Харесай

Херо Мустафа: най-добрата защита срещу корупцията е силна съдебна власт

Корупцията остава сериозен проблем, бих споделила, че най-хубавата отбрана против корупцията е мощна правосъдна власт. Това сподели посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа в изявление за „ 120 минути “ на бТВ. Затова е от голямо значение правосъдната промяна, добави тя.

Имате сега в Народното събрание законодателни текстове, които се изискват от Европейския фонд за възобновяване и резистентност. Част от тези текстове са законопроекти от 2009 година Има законопроекти, специалисти, които са ги преглеждали, даже Европейската комисия и Венецианската комисия са давали рекомендации по какъв начин да бъде реформирана основната прокуратура, разяснява Мустафа.

Според нея е време тези правосъдни промени, тези законодателни текстове, „ освен да бъдат утвърдени, само че да бъдат приложени в целокупност, а освен изборно “. Това са значими промени, нужни, с цел да се преодолее тази корупция. Знам, че е доста значима тематика за българските жители, добави посланикът на Съединени американски щати.

По думите ѝ, в случай че има политическа воля, има и метод. Ако тя липсва, ще получавате оправдания, спънки. Бих споделила, че даже този парламент има опцията да одобри тези законодателни текстове, добави Херо Мустафа.

Относно наложените наказания на български лица по закона „ Магнитски “, тя сподели, че Съединени американски щати стоят зад глобите, които са наложили. Те са единствено един прийом от доста старания, по които работим дружно в опит да се борим с корупцията, да укрепим върховенството на закона.

.Според нея правосъдната промяна може да бъде направена единствено от българи. Истинската промяна ще се случи само и единствено, когато има промяна и осъществяване и в правосъдния бранш, и в прокуратурата, уточни тя.

По думите ѝ България е безусловно благонадежден съдружник в НАТО. Не единствено, че България изпрати военна поддръжка на Украйна, само че и здравна помощ, генератори, също така оказва помощ на бежанците, пристигнали тук, хазаин е на бойна група на НАТО, ускори ученията и образованията. Гордея се, че сме дружно с вас в този съюз и твърдо имам вяра, че България е благонадежден сътрудник, разяснява Херо Мустафа, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР