Корупцията е реалност. Абсолютно несериозно е някой да твърди, че

...
Корупцията е реалност. Абсолютно несериозно е някой да твърди, че
Коментари Харесай

Дончев: Усещането за корупция може да отблъсне инвеститорите

Корупцията е действителност. Абсолютно несериозно е някой да твърди, че в България няма корупция . Опити постоянно има, значителния въпрос е по какъв начин страната се оправя с тези опити.

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с корупцията у нас и в Европа.

Това, което може да се мери, е чувството. Самото чувство, че има корупция, би могло да обезкуражи вложителите . Това чувство ерозира отношението към страната и държавните институции. Най-страшното от корупцията е, когато тя подмени честното съревнование. Това е безусловно удар в сърцето на пазара, по тази причина корупцията е рискова, безапелационен бе Дончев.

Той разяснява и държанието на вицепремиера Валери Симеонов във връзка с евродепутата Ска Келер, като уточни, че " този звук не е характерен за Европа ".

Управлението на еврофондовете

Със сигурност има процедури, които са забавени, в резултат на обжалване. Но обжалването не е по формулировка нещо неприятно и не е процедура, която да основава проблеми, сподели вицепремиерът във връзка с ръководството на парите от Брюксел.

Обжалването е тъкмо механизмът, посредством който някой, който смята, че е ощетен, да си търси правата. Големият проблем е това, което се набива на очи - изнундването непременно с обжалването. Има компании, които нямат безусловно нищо общо с предмета на поръчката, само че апелират, означи Дончев.

По думите му междинният ритъм на обжалване наподобява по този начин: от 100 процедури, 10 се апелират . Но за огромните процедури от време на време обжалването е по-скоро наложително. Броят на обжалванията е ориентиран към процедурите, в които е концентриран стратегическият интерес на страната.

По отношение на еврофондовете и обособените стратегии ние стоим все по-добре, сподели вицепремиерът. Частните вложения се предизвикват с повече причини за какво е добре да се прави бизнес в България. Опитът на към този момент пристигналите е един от най-ефективните механизми . Даваме от ден на ден сигнали, че България е положително място за правене на бизнес, разясни Томислав Дончев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР