Корпорацията Toshiba ще изкупи от казахстанската компания Казатомпром всички принадлежащи

...
Корпорацията Toshiba ще изкупи от казахстанската компания Казатомпром всички принадлежащи
Коментари Харесай

Корпорацията Toshiba ще изкупи от Казатомпром акциите на Westinghouse


Корпорацията Toshiba ще изкупи от казахстанската компания Казатомпром всички принадлежащи й акции на Westinghouse, се споделя в известие на японската корпорация.

„ Корпорация Toshiba получи съобщение от Казатомпром, държавна компания на Казахстан, с дата 2 октомври 2017 година задействащо опцията за продажба на всички акции, които има Казатомпром (10 %) в холдинга Westinghouse Electric Company и групата “, се споделя в известието.
Сега Toshiba има 90 % акции в Westinghouse, а Казатомпром – 10 %. След като японската корпорация изкупи 10 % от казахстанската компания, тя ще остане единствен притежател на Westinghouse.

Toshiba обаче припомня, че в този момент не управлява Westinghouse, защото минава през процедура по неплатежоспособност в Съединени американски щати.
Според изискванията за опцията, Казатомпром е получил право да продаде на японската корпорация пакетът си от акции в Westinghouse на 1 октомври 2017 година Казахстанската компания се е възползвала от това право още на идващия ден.

Toshiba ще изкупи казахстанския пакет за сума от порядъка на 59 милиарда йени (522 млн. долара). Сделката би трябвало да бъде приключена до 1 януари 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР