Корпорацията планира напълно да забрани използването на нелицензирани контролери, слушалки

...
Корпорацията планира напълно да забрани използването на нелицензирани контролери, слушалки
Коментари Харесай

Microsoft ще забрани игрите на конзолите Xbox с неоригинални геймпадове: ето на коя дата

Корпорацията възнамерява изцяло да забрани потреблението на нелицензирани контролери, слушалки и странични клавиатури на конзолите Xbox. Забраната влиза в действие от 12 ноември – за това оповестява Windows Central.

Потребителите на Xbox към този момент са почнали да получават за отговор известия с неточност 0x82d60002.

Microsoft предлага да върнете аксесоара и да прегледате листата с утвърдени артикули на своя уеб страница.

Според изданието, блокирането на несертифицираните аксесоари е обвързвано с разширението на програмата на Microsoft за утвърждение на безжичните контролери за Xbox от странични производители. Такива геймпадове евентуално ще костват повече, само че е обезпечено, че са изцяло съвместими с конзолите.

Не е ясно какъв брой съществуващи Xbox аксесоари ще бъдат наранени от този проблем. Например, продуктите на Cronus и XIM разрешават на потребителите да симулират мишка и клавиатура като Xbox контролер, както и да употребяват макроси. Тази функционалност им дава преимущество в шутърите като Call of Duty, само че те се употребяват от играчи с увреждания.

Същевременно, страничните контролери от време на време в действителност са по-добри от тези, създадени от Microsoft и са желани в игрите, заради по-удобното оформление на бутоните или съществуването на спомагателни бутони и джойстици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР