Корпорацията очаква разходите ѝ за изплащане на обезщетения на уволнени

...
Корпорацията очаква разходите ѝ за изплащане на обезщетения на уволнени
Коментари Харесай

Найк съкращава 1600 служители

Корпорацията чака разноските ѝ за погашение на компенсации на уволнени да доближат 450 милиона $

Компанията " Найк " (Nike) разгласи, че ще редуцира над 1600 от своите служители, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Производителят на спортни стоки предприема съкращения на към 2 на 100 от своя личен състав, с цел да намали разходите си на фона на упования спад на печалбата на компанията през тази година.

Към 31 май 2023 г. служителите на " Найк " са били към 83 700, показва Ройтерс.

През декември 2023 година американската корпорация заяви, че възнамерява икономии в размер на 2 милиарда $ през идващите 3 години. Планът на " Найк " включва съкращения на служители, измежду които и на мениджъри, ограничение на производството на някои от продуктите на компанията и по-широко въвеждане на автоматизация при нейната активност.

Корпорацията очаква разходите ѝ за погашение на компенсации на уволнени служители да доближат сред 400 милиона и 450 милиона $.

Очаква се първата вълна от съкращения да стартира през днешния ден и да завърши до края на това тримесечие, осведоми " Уолстрийт джърнъл ". Изданието показва, че не се допуска уволненията да обиден заетите в магазините на " Найк ", екипите за основаване на нови артикули или тези служители, които работят в центровете за обработка и дистрибуция на продукцията на компанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР