Корпорациите винаги ще бъдат корпорации и тяхната единствена мисия е

...
Корпорациите винаги ще бъдат корпорации и тяхната единствена мисия е
Коментари Харесай

Ubisoft, Microsoft и Epic Games са съдени за пристрастяващото влияние на игрите им

Корпорациите постоянно ще бъдат корпорации и тяхната единствена задача е правенето на пари. Когато приказваме за гейм издателите има една тънка линия, която те постоянно прекрачват. Става дума за децата, несъмнено. С всяка минала година видеоигрите стават по-големи и цялостни с характерности, които служат да запълнят новопоявили се колони в шестмесечните доклади на фирмите, като „ равнище на потребителска ангажираност “, дневни, седмични и месечни по едно и също време играещи и други Новите мрежови игри, като услуга, предлагащи големи светове биват обогатявани непрекъснато със специфични „ събития “, промоции, лимитирани във времето надпревари и състезания, предлагащи „ дарове “ под формата на цифрови активи, като скинове, брони и под. Геймърите усилват разноските си, а акционерите на съответните компании – своите портфейли. Една майка е решила да се опита да опълчи на този грабителски ламтеж на огромните на пазара и е завела неотдавна дело в областен съд в Арканзас към най-големите издатели. Списъкът включва компании от ранга на Activision Blizzard, including Infinity Ward, Treyarch and Sledgehammer Games, Microsoft Corporation, Epic Games, Electronic Arts, including EA DICE и Ubisoft и други Сред обвиняванията – общо 14 – са проявена немарливост или съзнателно държание за това, че не предизвестяват своите консуматори за зависимостта, която предизвикват игрите им, търсене на отговорност за това, лъжливо и подлъгващо държание, непозволено склоняване и нарушаване на Закона за подвеждащи търговски практики. Искът упреква посочените компании, че организират съзнателни старания за пристрастяване на потребителите за генерирането на по-голяма облага.

Вносителят на жалбата, предават GamesIndustry.biz, твърди, че 13-годишнията ѝ наследник прекарва от 12 до 14 часа в игра на видеоигри, главно Fortnite, Rainbow Six: Siege, Battlefield и Call of Duty, без значение от нейните и тези на брачна половинка ѝ старания да лимитират тези му занимания. Отделно от това, той харчил по $350 месечно в тези видеоигри. За времето му прекарано в игра, синът ѝ похарчил над $3000 във вътрешноигрови разплащания и в допълнение наличие без да се регистрират парите, които родителите му давали за конзоли, видеоигри и абонамента за Xbox Game Pass Ultimate.

Обвинението, което се разгръща в 129 страници преглежда другите похвати на тези компании да генерират спомагателна облага посредством микротрансакции, кутии с плячка, pay-to-win преводи и други, като да вземем за пример техника, при която компликацията на дадена монетизирана игра се дефинира от желанието на играча да заплаща в допълнение. Искът цитира също и редица патенти на няколко компании, като да вземем за пример подобен на Activision за смяна на мултиплейърните мачове за стимулирането на вътрешноигрови разплащания от страна на играчите и други патентовани схеми за приемане на спомагателни финансови изгоди от потребителя посредством преднамерено готови техники.

Жената внесла искът търси парична отплата от фирмите за нанесени на сина ѝ и фамилията му физически, морални и финансови вреди. GamesIndustry.biz напомня, че през 2019 Световната здравна организация внесе в лист „ гейм разстройствата “ като публично заболяване, въпреки че преднамерено не загатват на никое място думата „ пристрастяване “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР