Корпоративни клиенти, които по една или друга причина все още

...
Корпоративни клиенти, които по една или друга причина все още
Коментари Харесай

Краят на Windows 7 се отлага поне с две години

Корпоративни клиенти, които по една или друга причина към момента не се вземат решение да преминат към настояща версия на Windows 10, ще получават разширени ъпдейти на сигурността

Въпреки устрема на Microsoft да трансферира клиентите си по-бързо към Windows 10, към момента голям брой консуматори употребяват Windows 7

Операционната система Windows 7 ще живее по-дълго, в сравнение с се очакваше, стана ясно от скорошно решение на Microsoft да удължи периода за платена поддръжка, която компанията дава на корпоративни консуматори.

Първоначално, Microsoft планираше да приключи изцяло поддръжката на Windows 7 през 2020 година Но в този момент компанията удължи този период с две години – корпоративните консуматори ще могат да разчитат на платена поддръжка, включително обновления на сигурността, до януари 2023 година Промяната касае версии Windows 7 Professional и Enterprise.

Корпоративни клиенти на Windows 7, които по една или друга причина към момента не се вземат решение да преминат към настояща версия на Windows 10, ще получават разширени ъпдейти на сигурността (Extended security updates – ESU) в продължение на още две години след приключване на в началото оповестения период.

Microsoft ще доставя ESU против възнаграждение, като цената на услугата ще се повишава всяка година. Клиентите ще би трябвало да заплащат поотделно за всяко устройство с Windows 7. Потребителите на Windows 10 Enterprise и Education ще употребяват отстъпки при придобиване на Windows 7 ESU.
още по тематиката
Корпоративните консуматори на облачната услуга Microsoft Office 365 Pro Plus, които са платили за ESU, ще могат, както и по-рано, да употребяват данните от офис пакета в Windows 7.

Въпреки устрема на Microsoft да трансферира клиентите си по-бързо към Windows 10, към момента голям брой консуматори употребяват Windows 7. По данни на NetMarketShare, въпреки и остаряла, Windows 7 е най-популярната десктоп платформа с дял от 42% при РС-тата.

Междувременно, Microsoft ревизира като цяло проектите си за поддръжка на Office и Windows за корпоративни клиенти, както и в областта на образованието, с цел да направи по-безболезнена миграцията към модерна десктоп среда. Така да вземем за пример, компанията удължава периодите за поддръжка на версиите на Windows 10 Enterprise и Education от общоприетите 18 месеца на 30 месеца.

Освен това Microsoft ще продължи да поддържа Office 365 Pro Plus в Windows 8.1 до януари 2023 година, а в Windows Server 2016 – до октомври 2025 година Пакетът Office 2016 с опция за включване към Office 365 ще продължи да работи до октомври 2023 година, вместо до в началото планувания период – октомври 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР