Коронавирусът влезе в ансамбъл Пирин. 17 артисти вече са дали

...
Коронавирусът влезе в ансамбъл Пирин. 17 артисти вече са дали
Коментари Харесай

Ансамбъл Пирин стана огнище на коронавирус

Коронавирусът влезе в отбор " Пирин ". 17 актьори към този момент са дали позитивни проби, а през днешния ден се чакат резултатите на още 30. С 25 % са се нараснали настанените в болница с ковид на територията на Благоевград. Това заяви през днешния ден на конференция кметът Румен Томов.

До всеобщото тестване се стигнало, откакто се схванало, че певица и музикант от ансамбъла са инфектирани. Те били с типичините признаци на леко вирусно заболяване. Към момента болните са в положително положение. Общо 83 души работят в ансамбъла . Всички ще бъдат тествани.

Последното присъединяване бе на 5 октомври за празника на Благоевград.

" В момента имаме във всички лечебни заведения в града 50 индивида. От 10 дни има растеж на приетите в болница с към 25 %, което не е малко ", добави Томов.

Утре следва да се организира съвещание на регионалния спешен щаб и да бъдат разисквани ограничения за противопоставяне на епидемията, а през днешния ден здравният министър професор Костадин Ангелов на брифинг за обстановката с ковид у нас предложи да се заобикалят пътувания до областите Благоевград и Търговище поради нараснал брой на заболелите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР