Коронавирусът разкри “крехкия скелет на обществата и може да тласне

...
Коронавирусът разкри “крехкия скелет на обществата и може да тласне
Коментари Харесай

ООН: Можем да видим глад с исторически размери

Коронавирусът разкри “крехкия скелет ” на обществата и може да тласне още 100 милиона души в последна беднотия. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в събота.

Изказвайки се във връзка 102-ата годишнина от рождението на починалия Нелсън Мандела – първият негър президент на Южна Африка – Гутериш съобщи, че коронавирусът „ слага светлината на прожекторите “ върху световната неправда. “Ние бяхме сложени на колене – посредством миниатюрен вирус. Пандемията показва крехкостта на нашия свят ”, предизвести той.

“Цели райони, които реализират прогрес в премахването на бедността и свиване на неравенството, бяха тласнати обратно в границите на няколко месеца ”, предизвести той по време на виртуална мемориална лекция, проведена от основаната в Йоханесбург фондация „ Нелсън Мандела “. “Икономическата рецесия заради пандемията, която е заразила над 14 милиона и е умъртвила близо 600 000 души по целия свят, се усеща непропорционално измежду импровизирано работещите, дребния бизнес и дамите “, сподели Гутериш.

“Ние сме изправени пред най-дълбоката световна криза след Втората международна война ”, сподели той и добави: “Нови 100 милиона хора могат да бъдат изтласкани в последна беднотия. Можем да забележим апетит с исторически размери. ” Коронавирусът е “рентген ”, който разкри “фрактури в нежния скелет на построените от нас общества ”, добави той, като уточни като някои от проблемите неравностойните здравни грижи, неравенството в приходите и изменението на климата.

“Показва на всички места заблуди и лъжи… Заблудата, че живеем в пост-расистки свят. Митът, че всички сме в една и съща лодка ”, сподели още шефът на Организация на обединените нации. Той напомни, че 26-те най-богати хора в света имат толкоз благосъстояние, колкото половината от международното население. “Но приходите, заплащането и благосъстоянието не са единствените ограничения за неравноправие ”, добави той.

Гутериш сподели, че хората са изчерпали търпението си към очевидните разлики и дискриминация в обществата. Той уточни световното антирасистко придвижване, провокирано от гибелта на Джордж Флойд – афроамериканец, погубен от бял служител на реда през май, като просто „ още един знак, че хората им е пристигнало до гуша “. Достатъчно „ неравноправие и дискриминация, която третира хората като нарушители въз основа на цвета им на кожата “, задоволително „ систематичен расизъм “ и „ систематична неправда “. Коронавирусът, сподели той, също е основал опция за международните водачи да изградят “по-равноправен и резистентен свят ”.

“Ние сме в повратна точка. Но ние знаем на коя страна на историята сме ”, приключи Гутериш./ Стандарт

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР