Коронавирусът, причинил настоящата , се е прехвърлил върху хората преди

...
Коронавирусът, причинил настоящата , се е прехвърлил върху хората преди
Коментари Харесай

Ще разгадае ли СЗО тайната на произхода на COVID-19?

Коронавирусът, предизвикал актуалната, се е трансферирал върху хората преди повече от година, само че по какъв начин? Подложени на мощен напън от Пекин и Вашингтон, специалистите на Световната здравна организация ще показват в отчета си единствено първични разкрития, написа в коментар Франс прес, представена от .
Плод на съдействие сред експерти, упълномощени от СЗО, и китайски специалисти, документът с техните изводи се чака с неспокойствие - евентуално в средата на седмицата. Получили от китайските управляващи позволение да проверяват въпроса на терен чак една година след началото на епидемията, интернационалните специалисти се върнаха оттова преди повече от месец и напрежението към този момент се усеща.
 СЗО отсрочва отчета за произхода на COVID-19 СЗО отсрочва отчета за произхода на COVID-19
Световната здравна организация евентуално ще отсрочи за идната седмица публикуването на упования с огромен интерес отчет за произхода...
В очакване на окончателния отчет американски и китайски дипломати зачестиха с изказванията - едните настояха за повече бистрота, другите уверяваха, че специалистите на СЗО са съумели да си свършат работата с помощта на научното подпомагане от страна на Пекин. Дали обаче ще научим в миналото истината за произхода на COVID-19, умъртвил над 2,6 милиона души, откогато бе открит за първи път в края на декември 2019 година в Ухан - мегаполис с 11 милиона поданици в Централен Китай?
След близо едномесечен престой на терен, в това число две седмици под карантина в хотел, десетината интернационалните специалисти, получили самопризнание измежду сътрудниците си в разнообразни сфери и упълномощени от СЗО, завършиха с следствието, без да създадат дефинитивни заключения.
На 9 февруари, на многочасова конференция в Ухан, експертите се ограничиха с представянето на най-вероятните съгласно тях хипотези и отхвърлиха други. Тези неясноти породиха подозрения дали специалистите са имали достъп до всички данни и обекти, както и дали задачата е била самостоятелна от управляващите в Пекин. Преди обаче експертите да отпътуват за Китай, управлението на СЗО насочи изрично обръщение: нормално са нужни години, с цел да се откри тъкмо произходът на дадена зараза. 
Политиците и учените отмерват времето друго. Първите упорстват за незабавни отговори предвид на паниките измежду популацията на страните си, само че английският зоолог Питър Дашак, член на екипа, съобщи с убеденост на 10 март: " В околните години ще открием много бързо, че разполагаме със значими данни за произхода на пандемията ".
 Съветник на Байдън смекчи тона за произхода на ковид Съветник на Байдън смекчи тона за произхода на ковид
Американската администрация не счита, че има право да прави изводи от кое място е пристигнал коронавирусът, призовавайки СЗО да направи всичко...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР