Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. д-р Гергана

...
Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. д-р Гергана
Коментари Харесай

Коронавирусът погуби млада преподавателка от Благоевград

 Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. доктор Гергана Калпачка е изгубила борбата със заразното заболяване след петдневно болнично лекуване, оповестява Struma.bg.

48-годишната благоевградчанка е постъпила в софийска болница и откакто положението й се влошило, била сложена на апаратна вентилация, само че за жалост в сряда вечерта е умряла. 

Наскоро тя е съумяла да стане доцент, преди този момент е била гл. помощник в катедра " Физика “ и е преподавала на студентите по дисциплините " Основи на компютърната техника и технологии ", " Физика на кондензираната материя ", " Астрономия и астрофизика ", " Компютърни способи във физиката ".

" Преди 10 дни брат ми се обади, с цел да се похвали, че щерка му е станала доцент. Не можа да се нарадва на доцентурата… “, сподели нейният чичо Славчо Смилков, някогашен началник на Енергото и екслидер на Съюз на демократичните сили в Пиринско, който беше унищожен от черната новина.

Племенницата му е живеела със брачна половинка си в София, а през вчерашния ден, часове след загубата на майка си, синът й трябваше да събере сили и да отбрани дипломната си работа в Техническия университет по специалността инженер-енергетик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР