Коронавирусът е една от много бели, които могат да ни

...
Коронавирусът е една от много бели, които могат да ни
Коментари Харесай

Д-р Сотир Манчев: Правете по 7200 крачки на ден, спете по 7 часа на денонощие

Коронавирусът е една от доста бели, които могат да ни дойдат на главата. На човек може да му се изсипят стресове. Тези неща, с цел да ги преживеем, ние би трябвало да сме здрави с придвижване, сън, интензивност. Това е правилният път. Трябва да сме здрави, с цел да преживеем несгодите.
Това сподели кардиологът доктор Сотир Манчев по БТВ.

Само здравите претърпяват. Колкото повече вървиш, толкоз по-добре. Препоръчваме 7200 крачки дневно. Човек би трябвало да има 150 минути седмично натоварвания. Хората, които спят под 6 часа това е стрес, който се отразява отрицателно на здравето. Малкото сън съкратява живота.

Кардиолозите не протестираме против леко наднорменото тегло. За кардиолозите е неприятно дребна и слаба жена. Не прекалявайте с отслабването. Съвременните правила са малко по-високи от предходните.

Кардиолозите следим понижение на сърдечно-съдовата смъртност. При карантината за грип Б имаше главно понижение. Важен е чистият въздух против инфаркти. По време на карантината понижа трафика по пътищата. Бихме желали всеки човек кръвното му да е под 140 на 90. Над него би трябвало да се обърне към доктор. Ако си направиш кръвното обикновено си удължаваш живота.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР