Коронацията на крал Чарлз безспорно ще се превърне в събитието

...
Коронацията на крал Чарлз безспорно ще се превърне в събитието
Коментари Харесай

Кралски коктейли, десерти и атракции дни преди коронацията

Коронацията на крал Чарлз несъмнено ще се трансформира в събитието на годината, десетилетието, а може би и века. Хиляди ще следят онлайн шествието от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство, милиони по целия свят ще преживеят страстите пред тв приемника и монитора, а Англия от месеци е в трескава подготовка за формалното посрещания на новия си монарх.
 Крал Чарлз получи специфичен (и свещен) подарък от папа Франциск за коронацията
Чарлз към този момент е обвързван и с Исус

Благодарение на специфичен подарък от папата

Съвсем предстоящо коронацията се трансформира в рентабилен бизнес и даде сериозен подтик на туристическия бранш на Острова. И не, не приказваме единствено за всички сувенири, флагове и други, с които ще се окичат всички, които ще бъдат по улиците на Лондон на 6 май. Кралската полуда закупи доста и разнообразни измерения - за всеки усет по нещо.

Един от най-луксозните и известни хотели в английската столица Hilton London Bankside e подготвил не една, а две изненади за своите гости. В лобито ги чака голяма шоколадова фигура, имитация на каляската, в която ще забележим крал Чарлз на шести май. Всичко е изпипано до най-малкия подробност, общото тегло на сладкия шедьовър е съвсем 40 кг, а размерите му на височина и широчина са идентични - цели 181 см. Изработката му лишава цели 25 дни.

В бара на хотела може да опитаме специфичния " кралския " коктейл, главната съставна част в който е отлежало уиски. Петзвездният Royal Lancaster London в близост до Хайд парк пък изкушава жителите и гостите на града с различен алкохолен микс, наименуван тематично Монархът. За да оправдае името си, той съдържа обичаните на крал Чарлз мартини и чай и е гарниран с листа от чисто злато - всичко това за 18 паунда.

В Royal Lancaster London са възнамерявали и специфичен кралски следобеден чай на шести май, на който звездата са особено направени сладки изкушения в тематични форми и усети - лимонен чийзкейк, мус от сини сливи, обичаен плодов кейк и други от обичаните сладки изкушения на кралските особи.

Една от най-големите вериги супермаркети на Острова Tesco няма да се задоволи единствено с множеството клиенти и по-високите обороти, само че ще отвори специфичен поп-ъп пъб за двата дни преди коронацията на крал Чарлз. В него ще се предлага особено меню, събрало ястия като обичаното на кралицата консорт Камила къри с кралски скариди, гарнирано с ориз басмати, и то единствено за шест паунда, предава Daily Mail.

We're raising a glass to the Coronation by launching the first EVER pub from - The King in the Castle.

With the full range of Tesco Coronation treats, alongside classic pub fare and drinks fit for royalty, there's no better place to get a taste of the Coronation spirit.
— SPLENDID (@SplendidComms)
За феновете на гурме преживяванията, фамозният началник Хестън Блументал е подготвил в своя ресторант в хотел Mandarin Oriental Hyde Park четиристепенно меню, включващи ястия, сервирани на предходни приеми след коронации - като пилешки тарт и сладостен телешки самун. То ще може да се опита през целия май на цена 155 паунда на човек, предава Daily Mail.
 Как да си приготвим
С какво ще черпи Чарлз на коронацията

И за какво изборът провокира полемики

A откакто сме заситили глада си за кулинарни изкушения, можем да заситим и този за красиви гледки. Безспорно един от най-хубавите способи да забележим Лондон в целия му искра е да се качим на London eye. От 29 април до 8 май против 60 паунда на човек може да го създадем в специфична, напълно трансформирана кабинка, в която е сложена имитация на 700-годишния стол за коронации в Уестминстърското абатство.

Calling all Kings and Queens

Experience the historic Westminster Abbey with the London Eye's Coronation Capsule this spring. Sit in a replica of the 700-year-old Coronation Chair & hold replica Crown Jewels for the perfect selfie.
— The London Eye (@TheLondonEye)
Може да седнем на него, да сложим короната на главата си и да си създадем страхотни фотоси за спомен. Като бонус към това ексцентрично прекарване получаваме и чаша шампанско. А с цел да бъде цялостно кралското ни прекарване, по-късно може да си наемем през платформата Uber същинска колесница, с която да се поразходим из един от лондонските паркове.

You can Uber the ‘Coronation Carriage’ ahead of King Charles’s crowning
— Independent Lifestyle (@IndyLife)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР