Коронакризата разтърси света - зараза, пандемия, ограничения, умират хора -

...
Коронакризата разтърси света - зараза, пандемия, ограничения, умират хора -
Коментари Харесай

COVID-19... или квиченето на прасетата

Коронакризата раздруса света - болест, пандемия, ограничавания, умират хора - млади и остарели. Житейски нещастия колкото искаш. Но нали въпреки всичко НИЕ сме хора. НИЕ движим света напред. НИЕ вършим доста неща - орем, сеем, жънем, караме коли, летим и какво ли още не. Но НИЕ някак забравяме, че на тази Земя не сме сами.

Отглеждаме животни, колим ги, с цел да ги ядем. Кога ни е жалост, по кое време - не. Но в този момент се гърчим и се молим да не ни хване " короната ", тъй като около нас " крепко умират хора и крепко ще се мре ". Нали по този начин. Но, в действителност, на кого му пука.

Отглеждаме 100 000 свине в свинеферма, тъй като би трябвало да има месо на масата. Идва Африканска чума по прасетата и какво вършим? Ваксинираме прасетата ли... Не. Даваме им медикаменти ли - не. Вкарваме ги в болница ли - не. Избиваме ги.

Гледаме кокоши и пилета. Идва птичи грип - избиваме ги.

Гледаме крави и овце - идва някаква и там неприятна болест и ги избиваме.

А какво ли си мислят прасетата, кокошките, кравите и овцете в този момент, в случай че могат да ни гледат. Дали не се радват, че " крепко мрат хора ". Тези, дето ги колят тях просто по този начин. А?

Дали на лъва, който гледа и на индивида, и на прасето просто като " обяд ", му пука, че умират хора. Едва ли?

Дали пък таза пандемия няма да ни накара да се замислим за пустото препускане в блян и ламтеж за пари, власт, парцели и квито се сетите други комерсиални нелепости?

Та по този мотив се сетих и за един митинг против геноцида против прасетата. Преди години по Коледа се състоя такова нещо пред НДК. В поръчката за митинга тогава беше оповестено, че ще бъдат пуснати свине да квичат по мегафони на НДК, а фонтаните пред Двореца на културата ще бъдат оплискани в кръв, тъй като и "... те желали да живеят по този начин, както и ние ".

Веднъж пандемията изтребва животните посредством хората, тъй като ги колим, а различен пандемията напряко мори хората, тъй като няма кой да ги...

Ето това е животът. Еволюция или тъй наречените хранителна верига. Какво е хранителна верига - поредност организми в дадена екосистема, която служи за транспорт на хранителната сила.

Организмите, " по-ниско " в хранителната верига са източник на сила за други организми на " по-високо " равнище. С други думи хранителната верига демонстрира преноса на сила от един организъм към различен.

Какво ли щеше да е, в случай че прасетата бяха над нас... Със сигурност щях да квичат по-щастливо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР