Коронакризата изправи пред голямо изпитание образователната система по цял свят.

...
Коронакризата изправи пред голямо изпитание образователната система по цял свят.
Коментари Харесай

Училище в „облака” с Google G Suite – предпочитаната платформа при онлайн обучението

Коронакризата изправи пред огромно тестване просветителната система по целия свят. При неочакваната и остра потребност от бързи решения за качествено адаптиране процеса на преподаване, доста възпитаници и учители в България се довериха на безплатната облачна платформа. В края на предходната образователна година над 150 000 преподаватели и деца са избрали да употребяват създаването на Гугъл, с цел да продължат уроците си. Тя е безвъзмездна, напълно локализирана на български език и елементарно съвместима с всевъзможни устройства, което в допълнение улеснява работния развой.
Платформата е публично разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и беше показана на всички просветителни организации в страната по време на изключителната обстановка поради COVID-19. Немалък е и броят на учебните заведения, които към този миг към този момент са употребявали „ облака ” на Гугъл, правейки стъпки към цифрово образование.

Чрез обучителният развой е елементарен и бърз, тъй като платформата предлага голям брой функционалности и чудесни принадлежности, които подкрепят работата в час. „ Облакът ” обезпечава комфортен метод за шерване на файлове, разрешава цялостното ръководство на виртуалната класна стая и дава безкрайно пространство за всички нужни образователни материали. Гугъл G Suite е сигурен и благонадежден метод за адаптиране на българския учебен развой към електронно образование, помагайки на родните учебни заведения да създадат прекосяването несъмнено, без да се постановат взаимни отстъпки с качеството на преподаване.

Използването на разрешава безвъзмездна работа със международно потвърдени запаси и технологии, налични за всички учители и възпитаници, като:
• Google Expeditions - експедиции с качествено наличие с виртуална и добавена реалност;
• Google Jamboard - инструмент за “интерактивна бяла дъска в облака ”;
• Google Класна стая - цялостна платформа за организация на образователна активност, с домашни работи, проби, оценки, съвместима всички водещи мобилни и настолни операционни системи.
Скоро ще бъде налична и информация за учебни заведения и висши образователни заведения, които вкарват новаторски подходи посредством технологията на Гугъл и напълно цифровизират процесите си.
Коронакризата сподели, че просветителната система в България би трябвало да бъде по-гъвкава на наложителни промени и по-адаптивна към нови способи на преподаване и дигитализиране на образованието. Училищата, които са употребявали Гугъл G Suite още преди появяването на COVID-19, съумяват да се оправят доста по-успешно с внедряването на отдалечения способ на образование, споделя Станислав Христов, специалист Бизнес развиване със специализация G Suite от Центъра за креативно образование.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР