Корнелия Нинова призова колегите си от ПЕС да започнат обща

...
Корнелия Нинова призова колегите си от ПЕС да започнат обща
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова ПЕС за обща битка с двойния стандарт за храните

Корнелия Нинова прикани сътрудниците си от ПЕС да стартират обща борба с двойния стандарт за храните, който разрешава едни и същи марки да имат друго качество в обособените страни.

Ако в действителност не желаеме Европа на две скорости, би трябвало да стартираме от там, сподели в речта си ръководителят на Българска социалистическа партия по време на съвещанието на Съвета на ПЕС в португалската столица Лисабон, където се събраха водачите на съвсем всички социалистически партии в Европа.

Европа претърпя няколко рецесии - финансова, икономическа, бежанска, само че тези рецесии се отразиха най-много на обществените права. Подменихме правенето на политика с правенето на технокрация. Политиката вместо да основава благоприятни условия за добър живот, създаваше благоприятни условия за развиването на финансите и капиталите, разяснява Нинова и прикани за кардинално превръщане на политиката в цяла Европа.

Направихме изследване и запитахме младите какво желаят. Трябва да се съобразим с отговорите им и да променим политиката си, с цел да осъществим условията им, а те са:

- Искаме да можем да учим

- Искаме чиста вода, храна и въздух

- Искаме да ни помогнете да стартираме собствен бизнес

Това значи да преориентираме политиката си от отбрана на големия бизнес към поддръжка за дребните, посъветва Нинова сътрудниците си. Тя означи, че в последните години Европа се развива, стопанската система пораства, само че все пак обществените неравенства се задълбочават и 17 млн. младежи са без работа.

Младежите на Европа са спящият исполин, който би трябвало да събудим, сподели тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР