Корнелия Нинова победи вътрешнопартийната опозиция на конгреса. С изгонването й

...
Корнелия Нинова победи вътрешнопартийната опозиция на конгреса. С изгонването й
Коментари Харесай

Корнелия Нинова получи първата ГЕРБ-оставка преди пленума на БСП 


Корнелия Нинова победи вътрешнопартийната съпротива на конгреса. С изгонването й от пленарната зала на Народното събрание Димитър Главчев й даде опция за „победа навън“. „Нинова извади на кръга Борисов, който се опитваше да стои настрана, и записа първата си алена точка“, разяснява в ефира на нова тв социологът Първан Симеонов. Бойко Борисов пък жертва Димитър Главчев, с цел да „не се изложи“ пред чужденците и ръководителят на Европарламента Антонио Таяни да не приказва „пред празна зала“.

„Държавата ни е по-важна от всичко“, разяснява Борисов след срещата си с Главчев. „Всички на Софрата“ е играта на Борисов. Нинова ще се опита да удържи самодейността и да показа дебатите по вота на съмнение като „победа на парламентаризма“. След оставката на Димитър Главчев даде поръчка за „ново начало“.

„Днешното решение бе горчив урок! Урокът е по тази причина, че в правовата страна е обикновено да има ръководещи и съпротива, че е обикновено да бъдем на разнообразни отзиви, тъй като представляваме разнообразни групи от българското общество и че би трябвало да се зачита мнението на другия.

Краят на председателството на господин Главчев е опция за ново начало. То е предизвикателство пред всички нас. То е тест за политическа зрялост – дали сме подготвени да сложим ново начало на парламентаризма.

Дали сме подготвени дебатът тук да стане спор всъщност и с причини. Дали сме подготвени да възстановим конституционни правила – че в парламентарната република висшият орган е Народното събрание и че изпълнителната власт, от който и да се съставлява тя, се излъчва от този парламент“, съобщи от трибуната на Народното събрание Корнелия Нинова.

bgsniper.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР