Корнелия Нинова остава начело на БСП. Това решиха делегатите на

...
Корнелия Нинова остава начело на БСП. Това решиха делегатите на
Коментари Харесай

Нинова остава начело на БСП

Корнелия Нинова остава отпред на Българска социалистическа партия. Това взеха решение делегатите на съвещанието на 50 конгрес на партията. 415 от тях гласоподаваха срещу, 20 се въздържаха, а 164 бяха " за " приемането й. Припомняме, че Нинова подаде оставка след изборите през ноември, когато Българска социалистическа партия остана четвърта политическа мощ в 47 парламент. Сред делегатите обаче потегли подписка оставката да не се приема, с цел да не се разклати партията и ръководството на страната. Тя потегли от Благоевград и бе подкрепена от 500 делегати още преди началото на конгреса. Пред делегатите Нинова препотвърди, че подава оставка от лидерския пост, и прикани депутатите да я установяват.

По традиция при започване на форума прозвучаха химните на България и на Европейски Съюз и " Интернационала ". 693 или 72 на 100 от определените 976 делегати се записаха за конгреса. Най-младият измежду тях беше водачът на столичната организация на МО в Българска социалистическа партия Габриел Вълков, а най-възрастният - проф. доктор Радослав Гайдарски. Близо 300 бяха гостите - дипломати, представители на партиите в лявата коалиция, на синдикати и на Неправителствени организации. 80 публицисти бяха упълномощени за отразяване на работата на конгреса. Влизането в постройката на НДК ставаше със зелени документи. Имаше и мобилни лаборатории за бързи проби за КОВИД-19.

Премиерът Кирил Петков изпрати видеообръщение до делегатите на конгреса. " Още доста работа ни чака, с цел да изтръгнем корупцията и да дадем правдивост на хората. Заедно ще се оправим и имам вяра, че ще успеем да реализираме обещанията, които всички ние сме дали ", съобщи той. Приветствие изпрати и ген. секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла.

" Политическата 2021 година беше епидемията и последвалите я здравна, икономическа и обществена рецесии. Рязкото нарастване на цените на еленергията докара до задълбочаване на проблемите в стопанската система и за семействата ", съобщи Нинова в политическия отчет. По думите й миналите 12 месеца са били време на политическа неустойчивост, на мъчителна разлъка с ръководството на ГЕРБ, на старания на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и на новите партии да създадат смяната. Нинова направи сериозен разбор на присъединяване на Българска социалистическа партия във вотовете, на идейно-програмното и организационното й положение на партията и очерта ограничения за развиването й.

" Българска социалистическа партия е главен дирек на непоклатимост, сигурност, предвидимост, предсказуемост и професионализъм в държавното управление и в Народно събрание. Наложихме мораториум върху нарастването на сметките на битовите консуматори. Подпомогнахме с близо 2 милиарда лева семействата и бизнеса. Започнахме битка с мобилните оператори, с колекторските компании и с частните правосъдни реализатори ", означи Нинова. " Продължаваме да настояваме за преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен приход. В новия бюджет обществените разноски са увеличени с над 30% по отношение на 2021 година Мечтаните от нас безвъзмездни детски градини и ясли са факт от 1 април, с 10% се усилват парите за издръжката на детски градини и учебни заведения, децата в предучилищните групи ще продължат за получават безвъзмездни закуски. 6,5 мнл. лева са заложени за превоз на учениците от средищни учебни заведения и професионални гимназии в прилежащи обитаеми места ", изреди Нинова. Продължаваме да работим в осъществяване на уговорките на Българска социалистическа партия, поети в нашата стратегия и предизборната акция, безапелационна е тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР