Корнелия Нинова не иска свикване на Националния съвет, явно се

...
Корнелия Нинова не иска свикване на Националния съвет, явно се
Коментари Харесай

Нинова се страхува от пленума, обвини я Красимир Янков

Корнелия Нинова не желае привикване на Националния съвет , очевидно се опасява от решенията, които през днешния ден ще бъдат взети. Това съобщи преди днешния пленум Красимир Янков.

Днес вътрешната съпротива се събира на пленум . Вчера краткотрайният ръководител на партията прикани съвещание да не се организира. Днешното съвещание не се свиквало против някоя персона, а поради хилядите членове на партията, които очаквали Българска социалистическа партия да не е блокирана. По думите на Янков съвещанието е свикано съгласно партийния правилник.

Партията би трябвало да има позиция за тази случка Велико народно събрание , сподели той. Ако ИБ не счита, че би трябвало да се разиска тематиката, то трябвало да му се желае оставката, по думите му. Трябва да бъде освободено ИБ, откакто блокира работата на партията , безапелационен е социалистът. За него има настоящи тематики, които няма по какъв начин да бъдат пропуснати.

Членовете на партията желали тя да има позиция по значимите тематики. Освен това, по думите на Янков, изборът на водач към този момент е злепоставен . Нямало изборни описи. Част от хората в партийната ЦИК са в акцията на Корнелия Нинова , а те трябвало да бъдат безпристрастни.

Няма по какъв начин този избор да се организира почтено , безапелационен е той. Вотът щял да се организира с картонени урни, които се разнасяли на ляво и на дясно. Конгресът в края на септември щял да се произнесе дали изборът е законен или не.

Валери Жаблянов изясни, че изборни описи за лидерския избор няма. Кампанията е опорочена , безапелационен бе той. Социалистът зове за самоактивност от страна на всеки чле н на левицата. Виновни са част от ИБ и водача, съгласно него.
 Българска социалистическа партия си играе на пленуми
Българска социалистическа партия си играе на пленуми

Владимир Москов моли съпартийците си на следващия ден да няма пленум

За президента на ПЕС Сергей Станишев е необяснимо за какво, откакто всичко ври и кипи, управлението отхвърля с месеци да свика съвещание на пленума . Затова се постанова Националният съвет да се самоорганизира, изясни той.

За него партията би трябвало да има позиция. Станишев е против смяна в Конституцията . Конституцията ни е добра, казусът е, че тя не се съблюдава , безапелационен бе президентът на ПЕС. С концепциите за ремонт на главния закон ГЕРБ се опитвали да печелят време . Левицата трябвала да има и политически държание за протичащото се в обществото.

Той също се притеснява за избора на водач . Не били ясни изборните описи, не са ясни и изборните секции. За него се приготвя длъжностен избор на ръководител на Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия е против опита за конституционна замяна от страна на ръководещите, съобщи и Янаки Стоилов . Главната тематика през днешния ден би трябвало да бъде това, което визира обстановката в страната, съгласно него и по тази причина левицата би трябвало да има безапелационна позиция .

Михаил Миков пък поддържа решението на видинската организация да забрани на депутата Филип Попов да заема постове една година. Пет години не идва на съвещание, на нищо, сподели социалистът. Видинските червени взели заслужено решение. Според него Попов разбивал Българска социалистическа партия. Попитан дали би трябвало да бъде изключен от ИБ и от управлението на групата, Миков сподели: " Уставът това повелява ".
 Българска социалистическа партия няма да поддържа плана за нова Конституция, безапелационна Нинова
Българска социалистическа партия няма да поддържа плана за нова Конституция, безапелационна Нинова

Според соцлидера това държавно управление е изчерпано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР