Корнелия Нинова избегна горещия въпрос изнася ли България оръжия по

...
Корнелия Нинова избегна горещия въпрос изнася ли България оръжия по
Коментари Харесай

Нинова пак повтори, че е готова да преговаря с ПП за кабинет в рамките на този парламент

Корнелия Нинова избегна „ горещия ” въпрос изнася ли България оръжия по време на изказването си пред медиите след Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Тя стартира обобщението си с това, че Народно събрание на партията е дал висока оценка на министрите в падналото държавно управление.

Лидерката обясни и по какъв начин ще работят алените, когато мандатът отиде при Политическа партия.

„ Получихме мандат да водим договаряния за сформиране на държавно управление, в случай че Политическа партия ни поканят. Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ или Движение за права и свободи ”, изясни водачът на левицата.

„ Националният съвет гласоподава 4 краткосрочни задания, върху които ще се фокусираме при договарянията с Политическа партия. Приемане на бюджета, приемане на законите за Плана за резистентност, промени, с цел да влезе проектът действително в деяние, и подготовка на бюджета 2023 година.

Дългосрочни политики в региона на: здраве, обучение, просвета, спорт, стопанска система, битка с корупцията ”, обясни министърът в оставка.

„ Националният съвет упълномощи изпълнителният съвет на партията, който е от към 20 индивида да водят договарянията с Политическа партия, само че евентуално ще бъде излъчена по-малка група ”, разясни тя.

Нинова съобщи, че Националният съвет на Българска социалистическа партия не е сложил като условие обновяване на договарянията с „ Газпром ” като належащо изискване за започване на договарянията, само че посочи, че още първоначално от Българска социалистическа партия са излезли с позиция, че това е било неточност.

Относно ще търсят ли поддръжка от ПГ на " Възраждане " за сформиране на ново държавно управление, тя съобщи: „ Преговорите ще водят " Продължаваме промяната ", те ще дават отговор за тези въпроси ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР