Корейската футболна асоциация (КФА) съобщи, че националният селекционер Юрген Клинсман

...
Корейската футболна асоциация (КФА) съобщи, че националният селекционер Юрген Клинсман
Коментари Харесай

Германска легенда остана без работа

Корейската футболна асоциация (КФА) заяви, че националният селекционер Юрген Клинсман е бил уволнен след отпадането на отбора на полуфиналите на шампионата за Купата на Азия и на фона на рецензиите към неговата работа. Президентът на асоциацията Мон-гиу Чхун разяснява, че германецът не е оправдал упованията.

" Юрген Клинсман не съумя да показва водачеството, което чакахме от националния треньор, в това число ръководенето на мачовете, играчите и работната нравственос, които да покачат конкурентоспособността на тима ", съобщи Чхун.

Популярността на немския експерт в Република Корея спадна внезапно по време на Купата на Азия, откакто мнозина подлагаха на критика отношението му. Ръководството на Клинсман също беше сложено под въпрос след спор сред футболисти в навечерието на полуфинала.

По време на престоя си отпред на Република Корея Юрген Клинсман постоянно беше подложен на критика по тази причина, че работи най-вече от Лос Анджелис, където живее, макар че сподели, че ще прекара известно време в страната. Преди известието в петък вечер Клинсман изрази своята " откровена признателност " към своите играчи, личен състав и почитатели със известие в Instagram.

 Юрген Клинсман прикани Китай да освободи корейски национал
Юрген Клинсман прикани Китай да освободи корейски национал

Дюн-хо Сон бе арастуван по съмнение за корупция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР