Кореецът Би Юн Чой, заради чието инвестиционно намерение да отглежда

...
Кореецът Би Юн Чой, заради чието инвестиционно намерение да отглежда
Коментари Харесай

Кореецът, който щеше да отглежда арония и женшен в Сапарева баня, изчезна

Кореецът Би Юн Чой, поради чието капиталово желание да отглежда женшен и арония в началото на повърхност от 50 декара бе основано ЕООД „ Нов план Сапарева баня ”, изчезна. Дружеството е 100% благосъстоятелност на общината. Капиталът, с който е записано сдружението, възлиза на 4000 лева, оповестява struma.bg. В края на месец май предходната година съветниците избраха за шеф на сдружението Любомир Кръстев. Гласуваха му и заплата 1216 лева „ Нов план Сапарева баня” да има счетоводен отдел, трима пазачи и 60 души сезонни служащи, взеха решение още съветниците в курортната община.

Източници от общината разкрили, че търсят корейския вложител, който преди няколко месеца спрял да подвига телефона. При последната среща на кмета на общината Калин Гелев и общински съветници с Би Юн Чой кореецът изискал върху отредения терен да се засее жито и едвам на идната година женшен. Препоръката му била изпълнена и част от капитала на сдружението е изразходван за обработката и засяването на житото, само че от вложителя няма и диря и последните очаквания на сапаревобанчани за разкриването на нови работни места се изпариха.

Това се случва не за първи път в общината. Преди години пропадна и планът за произвеждане на аспержи на един от някогашните кметове – Цветан Динев.

Колегата му Сашо Иванов понесе куп негативи за широкорекламирания съветски балнеоложки център, който щеше да отвори над 300 работни места за медицински и спомагателен личен състав. В санаториума трябваше да се лекуват генетични болести и по думите на вложителите щеше да е единствен в Европа. В края на 2013 година беше направена първа копка, бяха изкопани и основите на огромния обект и всичко завърши. От общината още не могат да си вземат от съветския фонд „ Закон, правдивост и състрадание “ 4,5 млн. лева за парцела, който беше даден като апортна вноска в начинанието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР