Кордицепсът е вид гъба, която от хилядолетия насам се ползва

...
Кордицепсът е вид гъба, която от хилядолетия насам се ползва
Коментари Харесай

Кордицепс - най-скъпата гъба на планетата


Кордицепсът е тип гъба, която от хилядолетия насам се употребява в медицината и се слави като натурален антибиотик, който тонизира тялото и покачва имунитета.

Това е и най-скъпата гъба в света, като цената на един кг от нея може да надмине 30 000 $.

Гъбата е много рядка и пораства единствено в Хималаите и Тибет, където се появява единствено в избрани интервали от годината. От Business Insider оповестяват, че до 70% от локалното население разчита на добива на кордицепс като главен източник на средства.
 Снимка 410971

Интересното за нея е, че не пораства по поляни и хълмове, а се развива в тялото на някои типове гъсеници, които умират при поникването на спорите. Гъбата завладява целия организъм на насекомите и по-късно израства през главите им под формата на издължено образувание.

Въпреки неприятния цикъл на развиване, гъбата е извънредно скъпа и в Азия даже се счита за знак на висок статус, като някои я употребяват даже за подкупи.
 Снимка 410973

Твърди се, че кордицепсът има сходни на виагра свойства при мъжете и усъвършенства издръжливостта - както в спалнята, по този начин и в спортните инициативи.

Приемът й се предлага при най-различни неразположения, вариращи от бронхит и бъбречни болести, до анемия, аритмия и звук в ушите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР