Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на

...
Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на
Коментари Харесай

Каспийската флотилия унищожи базата на незаконна въоръжена група

Корабна ударна група на Каспийската флотилия унищожи условна база на нелегално въоръжено формирование на остров Чечня по време на стратегическите командно-щабни учения "Кавказ-2020 ", заяви министерството на защитата.

Според военното ведомство ракетният транспортен съд "Дагестан " и дребните ракетни кораби "Велики Устюг ", "Град Свияжск " и "Углич " са били включени в ударната група на кораба.

„ Групата с артилерийски огън от военноморските уреди АК-190 нанесе огнево проваляне в базата на бойците, ситуирана на острова. Настройката на артилерийския огън е осъществена от комплекса БПЛА Орлан-10 на полка на морската пехота ”, съобщи Министерството на защитата.

Освен това екипажите на корабите практикували дейности за заличаване на подводни диверсионни групи, пукотевица от гранатомети и картечници с огромен диаметър.

От министерството също по този начин обявиха, че по време на ученията групировката на флотилийските сили ще извършва артилерийски огън по надводни и въздушни цели, ще отработи взаимоотношение с крайбрежните елементи при провеждането на бойни дейности и защитата на морските връзки и зоните на морска икономическа активност в Каспийско море.

Ще напомним, че в понеделник на военните полигони в южната част на Русия започнаха стратегическите командно-щабни учения „ Кавказ-2020 “ с присъединяване на над 80 хиляди души. Министерството на защитата описа за дилемите, предоставени на участниците в маневрите.

Русия предложения шест страни да вземат участие в учението Кавказ-2020. Освен това се чака военните от редица страни да участват на ученията като наблюдаващи.

По-рано Министерството на защитата акцентира, че учението „ Кавказ-2020 “, което ще се организира в Русия от 21 до 26 септември, ще има извънредно защитителен темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР