Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите

...
Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите
Коментари Харесай

Корабът, издирващ изчезналия през 2014-а малайзиски самолет, се изгуби за 3 дни

Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите за три дни, откакто без пояснение е изключил сателитната си система за наблюдаване, написа " Гардиън ".

В началото на януари 2018 година американската компания Ocean Infinity беше наета от държавното управление на Малайзия, с цел да намери изчезналия аероплан през март 2014 година Корабът Seabed Constructor стартира издирването на 22 януари, само че в четвъртък, единствено след 10 дни, корабът изключил без пояснение автоматизираната система за идентификация.

Три дни по-късно корабът се появил отвън зоната на претършуване и на път към планувано презареждане на австралийското пристанище Фримантъл. Правителството на Малайзия и компанията не обясниха каква е повода за мистериозното изгубване и къде е плавал корабът през тези дни.

Системата на кораба е била изключена в интервала 1-4 февруари, предава news.bg.

Семейства на починалите пасажери приканиха държавното управление и компанията да обяснят повода за изгубването на кораба.

На 8 март 2014 година изчезна пътнически аероплан на Малайзийските авиолинии с полет от Куала Лумпур до Пекин. На борда имаше 239 души. Изчезването му докара до най-голямото търсене в историята на авиацията и възникването на една от най-големите мистерии в авиацията.

До момента са изхарчени към 200 милиона $ за откриването му. Водените от Австралия издирвателни интервенции бяха прекъснати през януари 2017 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР