Копие на потъналия през 1912 година кораб Титаник ще бъде

...
Копие на потъналия през 1912 година кораб Титаник ще бъде
Коментари Харесай

Копие на Титаник за $500 млн. тръгва по вода през 2022 г.

Копие на потъналия през 1912 година транспортен съд " Титаник " ще бъде издигнато и пуснато на вода през 2022 година, оповестява CBS.

Проектът " Титаник II " е на компанията Blue Star Line на австралиеца Клайв Палмър. Строежът на кораба е почнал през 2012 година, само че заради липса на финансиране планът е бил в застой към 3 години.

Ще бъде възобновен истинският интериор на " Титаник ", а навигационните системи ще бъдат съвременни, защото по този начин се покачва равнището на сигурност.

Корабът, чието изграждане ще коства към половин милиард $, ще може да поеме 2 400 пасажери и 900 индивида екипаж, съвсем същият брой като на предшественика му.

Първоначално " Титаник 2 " ще пътува две седмици от Дубай до Саутхемптън, Англия. След това ще поеме по маршрута на истинския " Титаник " от Англия до Ню Йорк. В дълготраен проект е планувано корабът да извършва круизи по целия свят.

Първият " Титаник " потегля на първия си и единствен автобус тъкмо от Саутхемптън към Ню Йорк на 10 април 1912 година. В нощта на 14 против 15 април в Северния Атлантик корабът се сблъсква с айсберг и потъва за 2 часа и 40 минути. Загиват към 1 500 индивида.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР