Копейка, каква е твоята прогноза, твойте хора ще си фраснат

...
Копейка, каква е твоята прогноза, твойте хора ще си фраснат
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата се впрегнаха срещу Мария Цънцарова заради ваксинираните депутати от Възраждане

" Копейка, каква е твоята прогноза, твойте хора ще си фраснат ли четвърта доза? ", пита Ицо Хазарта в последната си ария " Депутата Христо ".

Журналистическото следствие на bTV, което разкри по какъв начин 1/3 от депутатите на " Възраждане " са се ваксинирали, до момента в който пропагандират антиваксърски послания, обаче внезапно се оказа огромен проблем на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД).

Асоциацията на европейските публицисти алармира, че репортерът и водещ на bTV Мария Цънцарова е привиквана да дава пояснения за повторно, за да бъдат разкрити източниците ѝ на информация.

Според данни на АЕЖ - по случая има и формирано досъдебно произвеждане от прокуратурата, а освен полицейска разработка. Журналистите вършат връзка сред намесата на обвиняването и признанията на зам.-директора на Национална следствена служба (част от прокуратурата) Ясен Тодоров, че е контактувал с " Възраждане " с оферти партията да внесе ремонти в Наказателен кодекс от тяхно име за повишение на наказванията при произшествия.

Информацията за първите инспекции по случая с bTV беше публикувана през юли 2022 година " Възраждане " са се оплакали и пред КЗЛД за това, че имунизационният статут на четирима техни депутати е разгласен обществено.

От репортажа се разбра, че Николай Дренчев, Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров са ваксинирани, макар че партията им провежда протести пред Народното събрание против наложителните Covid-сертификати и наричаше имунизациите " пробни течности ".

Един от тях твърдеше, че си е сложил еднодозовата Janssen " за персонална сигурност ", различен - поради възрастния си дядо.

От АЕЖ цитират мнение на Комисията по журналистическа нравственос от 2015 година, което декларира, че " публицистите имат освен правото, само че и задължението да пазят източниците си, когато са поверителни ".

Правото на отбрана на източниците може да предстои на ограничаване единствено при съблюдаване на условията за правда, пропорция и нужда в демократичното общество, след преценка на самостоятелен и неутрален съд. Сходна е и практиката на Европейския съд за правата на индивида, както и логиката на европейските наставления за отбрана на лицата, които подават сигнали за нарушавания на правото на съюза.

Проверката - и хипотетичното досъдебно произвеждане на прокуратурата - по репортажа на Мария Цънцарова още не е стигнала до изговаряне на съд.

" АЕЖ-България приканва управляващите да преустановят неотложно натиска над колежката ни, а нейният шеф – да обезпечи съответна и цялостна по размер отбрана ", се споделя в позицията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР