КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Броят на антисемитските инциденти, регистрирани в

...
КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Броят на антисемитските инциденти, регистрирани в
Коментари Харесай

Дания регистрира най-голям брой антисемитски инциденти от Втората световна война насам, част от мрачна европейска тенденция

КОПЕНХАГЕН, Дания (AP) — Броят на антисемитските произшествия, регистрирани в Дания след офанзивата против Израел на 7 октомври, която разпали войната в Газа е достигнала равнища, невиждани от Втората международна война, съобщи в четвъртък ръководителят на дребната еврейска общественост в скандинавската страна.

„ Видяхме най-голямата антисемитска вълна в Дания от 1943 година насам, когато Дания беше окупирана от Нацистка Германия, сподели Анри Голдщайн, началник на еврейската общественост от 1800 души, пред Асошиейтед прес в четвъртък. Това беше годината, когато към 7200 датски евреи бяха евакуирани в неутрална Швеция, с цел да се предотврати депортирането им в нацистки концентрационен лагер, оставяйки съвсем никакви евреи в Дания.

Цифрите, събрани от организацията за сигурност на общността, бяха наедно с отчетите в други европейски страни. Голдщайн сподели, че „ след 7 октомври сме очевидци на антисемитизъм на стероиди “.

„ Свидетели сме на жестока ескалация, не на последно място подхранвана от н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР