Копаенето на криптовалути придоби масова популярност през последните години. Според

...
Копаенето на криптовалути придоби масова популярност през последните години. Според
Коментари Харесай

Колко ток гълта копаенето на криптовалути?

Копаенето на криптовалути закупи всеобща известност през последните години. Според някои, блокчейн системата е знак на финансова независимост, защото предлага децентрализиран метод за прекачване на стойност. От друга страна обаче, поддържането на същата тази децентрализирана система, изисва повече електрическа енергия в сравнение с всеобщата публика си показва.

Цената на биткойн скочи доста в средата на тази година, постигайки исторически най-много. След внезапен спад в интервала юни – септември, понастоящем най-популярната криптовалута. Това обаче предизвика съществено покачване в разхода на електрическа енергия.

Основна причина за скока в потреблението на ток за копаене на криптовалути е точно биткойн. Колкото по-висока е цената, толкоз повече хора се конкурират да копаят криптовалутата.
Какво е копаене на криптовалути
Процесът съставлява решаването на комплицирани математични уравнения, които служат за засвидетелствуване на всяка една трансакция с криптовалути, като преводите биват записвани в нещо като споделен указател. Миньорите, както се назовават хората занимаващи се с копаене на криптовалути, получават вместо заплащане дребна частичка от биткойн. По този метод те генерират облага когато решат да обменят виртуалната валута за фиатни пари или просто харчат непосредствено посредством цифровия си портфейл. В наши дни по този канал.



Проблемът е, че колкото по-висока цена има биткойн, толкоз по-голяма става конкуренцията, което мигновено се материализира под формата на скок в потреблението на ток.
Копаенето на криптовалути и електрическата енергия
Трудно е да се мери какъв брой тъкмо електрическа енергия гълта копаенето на биткойн, само че с помощта на нов отчет, оповестен в New York Times и представен от Businessinsider, човек може да придобие визия за мащабите на цялото начинание.
Копаенето на биткойн използва към 91 тераватчаса електричество на година; Това е повече от електричеството, което употребява страна като Финландия, която има население от към 5.5 млн. души; Това е близо 0.5% от общото ползване по света, като употребяваната сила е скочила 10 пъти за едвам пет години; Сходно ползване на електрическа енергия годишно отичита американският щат Вашингтон; Потребената сила се равнява на над 1/3 от електричеството употребявано за изстудяване от семействата в Съединени американски щати на година; Токът употребен за копаене на биткойн е 7 пъти повече от силата, която използва Гугъл за всичките си световни операции;
Ако имаме поради покачващата се цена на биткойн, не е мъчно да се планува, че потреблението на ток ще продължи да скача. Понастоящем биткойн. За съпоставяне през 2016 година цената му възлизаше на към 500 $.
Машини за копаене на криптовалути
Копаенето на криптовалути в сегашното мъчно може да стане посредством елементарен личен компютър, защото конкуренцията по света е смазваща за разлика от преди 10 години, когато сходен развой беше вероятен. Поради това, по света от дълго време съществуват ферми за копаене на криптовалути, които разчитат на голям брой особено комплектовани компютърни конфигурации (използващи главно мощни видеокарти), които генерират облага на бизнесмените посредством добива си.

Освен машини за копаене, сходно начинание изисква инвестиция в сървъри и центрове за данни, които би трябвало да разполагат с величествен потенциал за изстудяване, който да не разрешава на компютрите да прегряват.

Ако през 2011 година един единствен личен компютър е можел да изкопае един биткойн с лекост, то в сегашното е належащо 13-годишното ползване на ток на едно нормално домакинство с цел да бъде придобит същият този един биткойн.



Хората, които наблюдават света на криптовалутите знаят, че вредата за околната средя, която провокира копаенето, е тематика на спор от години.

Иран изпадна в дефицит на електрическа енергия по-рано през тази година, като част от казуса бе точно биткойн. По-рано през годината, изпълнителният шеф на Tesla Елън Мъск съобщи, че се отхвърля от опцията компанията му да приема заплащания в биткойн. Поводът бе вредата за околната среда.

Интересно е да се види какво ще се случи с тази относително нова промишленост, защото в сегашното цените на електрическата енергия летят във висините, а цифровият свят става все по-зависим от свръхпотреблението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР