Координационният съвет на инициативата Обединена левица“ провежда в Пловдив конференция

...
Координационният съвет на инициативата Обединена левица“ провежда в Пловдив конференция
Коментари Харесай

Костадин Паскалев откри конференция на левите организации

Координационният съвет на самодейността „ Обединена левица “ организира в Пловдив конференция по тематиките за провокациите пред левите сили, секторните политики, а също и за левия метод към промените за превъзмогване на неравенствата и гарантиране на справедливостта.

Шансът за сформиране на държавно управление е покрай нулата, разяснява Костадин Паскалев, посредник на събитието и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. По думите му в случай че се стигне до кабинет, това ще е нарушение на всички правила.

Идеята за започване на диалога за обединяване вляво породи въз основата на последните четирите парламентарни избори, които демонстрираха, че левицата е изгубила съвсем три четвърти от поддръжниците си за 1.5-2 години, разяснява Паскалев. Според него увеличението на поддръжката може да бъде реализирано с ляво обединяване.

Дискусията, която следва, ще стигне до решение за основаване на правни предпоставки партиите да основат коалиция между тях, означи той. Паскалев добави, че след конференцията ще предложат и на Българска социалистическа партия да се включат. Ще забележим дали Корнелия Нинова ще избра коалиция с левите партии или с ГЕРБ, сподели още Паскалев. Според него едно такова обединяване може да донесе на левицата 10 % по-висок резултат на последващи парламентарни избори.

На конференцията левите партии и сдружения слагат началото на спор за основаване на модерна лява стратегия за бъдещето на България.

Конференцията е продължение на кръглата маса „ Лява България – хрумвания, политики и вероятности “, която сложи началото на ново ляво обединяване в България. В нея вземат участие представители на Българска социалистическа партия, АБВ, „ Изправи се.БГ “, „ Движение 21 “, „ Нормална страна “ и други
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР