Координационен център „Пловдив-Украйна” стартира набирането на доброволци, които да се

...
Координационен център „Пловдив-Украйна” стартира набирането на доброволци, които да се
Коментари Харесай

Център „Пловдив-Украйна” търси доброволци, институциите се обединяват в помощ на бежанците

Координационен център „ Пловдив-Украйна” започва набирането на доброволци, които да се включат в процеса по подкрепяне на украинските жители, бягащи от войната. Изискване ще бъде те да приказват свободно украински, съветски или британски език. Всички ангажирани институции образуват общо звено, чиято цел е бежанците да могат да получат навременна и всеобхватна помощ. В него ще влязат Служба по миграция към Министерство на вътрешните работи, ДАНС, РЗИ, УМБАЛ „ Пловдив” и УМБАЛ „ Свети Георги”, Инспектората по обучение, Община Пловдив, Агенция по бежанците, Бюрото по труда, Служба по заетостта, Инспекция по труда, Министерство на туризма и БЧК. Това стана ясно по време на брифинг измежду извършено съвещание на Съвета по сигурност към регионалния шеф Йордан Иванов. На него са участвали всички членове на съвета, както и кметовете на общини в региона, които са дали уверението, че ще се включат в поддръжката на бежанците.

Областният шеф уточни, че ще бъда поискано от Агенцията по бежанците да командирова собствен представител в Пловдив. Също по този начин ще бъде открита още една телефонна линия, на която може да бъде потърсена помощ и информация. Тя ще дава отговор на тел. 032 605 515.

„ Формирането на регионален център „ Пловдив-Украйна” ще има за цел да сплоти всички, с цел да не бъдат разкарвани украинците по институции. Идеята ни е да работим непрекъснато и по всяка възможност ще се наложи да преместим базата си. Все още обмисляме къде да бъде другата зала. В рамките на работния ден тя ще бъде известна”, съобщи Иванов.

Една от опциите е зала „ Академик”, която той ще огледа през днешния ден. Като условие ще се търси огромно пространство, което да може да бъде отопляно, и да предлага нужните базови улеснения.

Както и представителите на Координационното звено към Община Пловдив по-рано през днешния ден, и регионалният шеф изрази вяра, от Министерство на туризма доста скоро да стартират преводи по обявената стратегия в помощ на бизнесмени и жители, които настаняват в домовете и в обектите си украинци. Те ще получат по 40 лв. за настанено лице.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР